Srijeda, 22 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

VIDEO: POGLEDAJTE ‘VELIKE MANEVRE U TIJESNIM ULICAMA’ Na rođendan Ive Brešana prikazujemo predstavu u režiji njegova sina Vinka

HNK Šibenik prvi put se predstavlja na besplatnom online kazališnom  festivalu Jutarnji.hr  i to s  “Velikim  manevrima u tijesnim ulicama”, predstavom koje je po budžetu malo kazalište snimilo s više kamera.

“Velike manevre u tijesnim ulicama” prikazujemo  27. svibnja u 21 sat i to u povodu rođendana Ive Brešana. Da je živ,  legendarni bi hrvatski dramski pisac, prozaik i scenarist imao 85. godine.

Profesor hrvatskog jezika, filozofije i sociologije u šibenskoj gimnaziji, najpoznatiji je kao dramatičar po “Predstavi Hamleta u selu Mrduša Donja” koja je praizvedena 1971. u ITD-u. 

“Veliki manevri u tijesnim ulicama” praizvedeni su dvadesetak godina kasnije u zagrebačkoj Komediji gdje su igrali više od 100 puta, a režirao ih je pokojni Marin Carić, Hvaranin koji je pohađao šibensku gimnaziju, kojem je Brešan bio profesor filozofije  i sociologije, a Carić je pohađao onodobno i profesorovu gimnaziju dramsku grupu.

Predstavu šibenskog kazalištu, koju prikazujemo, režirao je autorov sin Vinko Brešan, dramaturginja je Željka Udovičić Pleština, autor glazbe Mate Matišić, scenograf Dragutin Broz, a kostimografkinja Sara Lovrić Caparin

ovdje.

Sve naše predstave pogledajte ovdje.

Izvor vijesti

Slični postovi: