Četvrtak, 23 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

VIDEO: U TAJNOJ AKCIJI TALIJANSKE POLICIJE PAO HRVAT S 330 KILOGRAMA KOKAINA! Pogledajte gdje je bila skrivena droga vrijedna čak 100 milijuna eura

Čak 333 kilograma kokaina skrivenog u izrezanim udubljenjima granitnih ploča i vrijednog oko 100 milijuna eura, stiglo je prije tjedan dana iz Brazila u talijansku luku La Spezia.

Talijanska financijska policija je s prstima u pekmezu zbog toga uhvatila Hrvata, Albanca, Brazilku i njezinog dečka Talijana iz Calabrije, a pretpostavlja se da je cijenjeni prah bio namijenjen pripadnicima kalabrijske ‘Ndranghete koji su dalje osim na talijanskom tržištu dio tog kolača trebali proturiti i na istok Europe.

Zahvaljujući skeneru koji je detektirao kako 12 kontejnera u kojem su bile pedantno složene palete s crnim granitnim pločama imaju različitu gustoću sadržaja a potom i kilažu, istražitelji su zasukali rukave, pokrenuli akciju ‘Samba 2020’ te u tajnosti krenuli pretraživati kontejnere.

 

Tako su, dok su sve snimali i video kamerom, pažljivo ploču po ploču pomicali sve dok nisu na sredini svake uočili bijele pakete i u njima “bingo”. Kako bi otkrili bandu koja je povezana s vrlo vrijednom pošiljkom od čak 300 paketa “bijelog snijega”, iz utora su izvadili dio droge te ih popunili s drugim sadržajem nakon čega su dopustili da se kontejner, koji je došao preuzeti kamion, zaputi u jednu tvrtku za mramor u mjesto Carrara.

[embedded content]

 

Kriminalisti su cijelim putem u tajnosti pratili kamion i ništa nisu prepustili slučaju, a prilikom iskrcaja kontejnera, zadovoljno su trljali ruke zbog pristigle pošiljke četiri osobe – tri muškarca i dama. No, kontejner sa 100 milijuna eura vrijednom drogom odmah je proslijeđen dalje.

GUARDIA DI FINANZA

Zapljenjeni kokain

 

Calabrez C.G. sa svojom brazilskom djevojkom P.B.L. te Hrvat

Izvor vijesti

Slični postovi: