Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

VIDEO: Uhićeni osječki suci Krušlin, Vekić i Kvesić te poduzetnik Tadić

Službenici PNUSKOK-a rano jutros uhitili su trojicu sudaca Županijskog suda u Osijeku – Zvonka Vekića, Darka Krušlina i Antu Kvesića. Riječ je o sucima koje je za korumpiranost prozvao osuđeni bjegunac Zdravko Mamić. Osim njih trojice, uhićen je  i osječki poduzetnik Drago Tadić. Ravnateljstvo policije u svom priopćenju nije navelo imena uhićenih. Spominju tek da su “tri (od četiri) uhićenika – pravosudni dužnosnici”.

Zdravko Mamić suce je prozivao za primanje mita kako bi ga oslobodili na suđenju za izvlačenje novca iz Dinama.

Suci već suspendirani

Podsjetimo, zbog druženja s odbjeglim Zdravkom Mamićem kojega su osudili zbog izvlačenja novca iz Dinama Državno sudbeno vijeće je ranije na prijedlog predsjednika osječkog Županijskog suda pokrenuo stegovni postupak protiv sudaca Krušlina i Vekića. Oni su krajem ožujka suspendirani do okončanja stegovnog postupka, a DSV je tada odbio i prijedlog obrane Zdravka Mamića da u tom postupku budu zainteresirana stranka.

Nakon što će presudu Županijskog suda u Osijeku iz lipnja 2018. potvrditi i Vrhovni sud, osuđeni Zdravko Mamić, godinama izvan dometa hrvatskog pravosuđa, uzvratio je s teškim i neugodnim optužbama. Među prozvanima našao se i Darko Krušlin, sudac koji ga je osudio.

USKOK je ranije potvrdio da istražuje suce koje je Mamićevih prozivao, a o njima je nedavno svoj iskaz u BiH dao i sam Zdravko Mamić.

Zbog fotografija s USB-a koji je osuđenik Zdravko Mamić dostavio DORH-u, a objavljene su u medijima, pokrenut je stegovni postupak protiv sudaca osječkog Županijskog suda Darka Krušlina i Zvonka Vekića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: