Subota, 25 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

VIDEO: UMRLA OPERNA DIVA MONTSERRAT CABALLE Njezina bogata karijera trajala je 50 godina, a proslavio ju je duet ‘Barcelona’ s Freddiejem Mercuryjem

Španjolska operna diva Montserrat Caballé, u svijetu najpoznatija po duetu s Freddiejem Mercuryjem ‘Barcelona’, himnom Olimpijskih igara koje su se 1992. održale u Barceloni, preminula je u dobi od 85 godina, javlja BBC.

Čuvena pjevačica je u posljednje vrijeme imala zdravstvenih problema te je tijekom rujna smještena u bolnicu u Barceloni. Njezina bogata karijera trajala je 50 godina.

– Umrla je noćas u bolnici Sant Pau, kazao je izvor unutar te barcelonske bolnice.

Komemoracija za pjevačicu održat će se u nedjelju, a pogreb u ponedjeljak, objavile su pogrebne službe katalonskog glavnog grada.

Radila je u operi u švicarskom Baselu i u njemačkom Bremenu prije nego je 1965. svojim nastupom u njujorškom Carnegie Hallu postigla međunarodni uspjeh. Tijekom karijere nastupala je i u Metropolitanu, San Franciscu te u Beču, a nerijetko je pjevala u društvu najslavnijih muških kolega, uključujući Luciana Pavarottija i Placida Dominga.

Pjesma ‘Barcelona’ prvi je put na nosaču zvuka izdana 1987. godine, da bi nekoliko godina kasnije, tijekom Olimpijskih igara, postala hit i istinski evergreen.

[embedded content]

 

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: