Četvrtak, 30 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

VIDEO: UZAVRELA ATMOSFERA NA PRIDEU U BEOGRADU Ekstremisti blokirali ulice, nose natpise ‘nemoral i gej sramotu nikad više u životu’, pjevaju o Kosovu

Grupa ekstremnih desničara već nekoliko sati u blokadi drži centar Beograda (Ulicu kneza Miloša i Bulevar kralja Aleksandra) – namjera im je, naime, spriječiti održavanje ovogodišnje Parade ponosa.

Prosvjednici su se oko 16 sati posvađali i s policijom, prenosi Blic. Privedeno je četvero ljudi.

 

Ekstremisti su se, doznaje se, htjeli izdvojiti i krenuti ususret sudionicima Parade ponosa, no policajci su ih spriječili. Prosvjednici su zbog toga, u znak revolta, legli nasred ulice.

Druga grupa nezadovoljnika pokušala je pobjeći u pravcu Crkve svetog Marka kako bi presrela Pride, no policija ih je i ondje zaustavila.

Okupljeni desničari najavili su kako se nemaju namjeru povlačiti “ako je potrebno i do 23 sata”. Također tvrde kako je njihov skup prijavljen, prenosi Blic.

– Ne želimo da oni šetaju gradom – rekli su ekstremisti koji pjevaju “Oj Kosovo, Kosovo”, drže zastavu Srbije, nose križeve, ali i transparente poput “nemoral i gej sramotu nikad više u životu”.

 

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: