Nedjelja, 14 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

VIDEO: VATROGASCE NA DUBROVAČKOM PODRUČJU ČEKA JOŠ JEDNA BESANA NOĆ Kod Orebića situacija pod kontrolom, ali dramatično je u Konavlima

Vatrogasci koji na području Dubrovačko-neretvanske županije gase tri požara – kod Orebića, Kule Norinske i u Konavlima, ulaze u još jednu vrlo zahtjevnu noć.

Dio snaga, istaknuo je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, je zamijenjen, ali nema povlačenja snaga s ovih požarišta. Napomenuo je kako je požar kod Orebića pod nadzorom pa se tijekom dana nije širio.

– Nadam se da će tako i ostati pa ćemo tijekom četvrtka dio snaga moći premjestiti – rekao je Simović i dodao kako je stanje u Kuli Norinskoj u srijedu navečer bolje.

Po Simovićevim riječima krak požara prema mjestu Desne su zaustavili, ali je situacija sad u drugom smjeru, na potezu Momići – Matijevići. Požar je na velikoj visini i teško do njega dolazimo“, rekao je.

Požar u Konavlima aktivan je na istočnoj strani prema brdu Sniježnici, dodao je Simović.   

Dubrovački vjesnik piše da se u Konavlima manji požar u kratko vrijeme pretvorio u buktinju. Kako su potvrdili iz JVP Dubrovački vatrogasci, dio ekipe s Pelješca preusmjeren je direktno u Konavle kako bi pripomogli kolegama iz Konavala, u kasnim popodnevnim satima pridružilo im se još 15-ak dubrovačkih vatrogasaca.

Zasad nema nikakvih konkretnijih informacija, tek da je i pred ovom ekipom još jedna teška noć.

 

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: