Nedjelja, 5 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

VIDEO: VJEŽBE ZA SAVRŠENO MIŠIĆAV TRBUH Treneri za Jutarnji demonstriraju ljetni fitness bez teretane

Imate fino zategnut trbuh, bez ijednog “šlaufa”, s pločicama koje se lagano naziru dok vi u bikiniju po zadnjoj modi pozirate uz bazen s mojitom u ruci i obaveznim ogromnim šeširom na glavi za Instagram fotku… A onda ste se probudili.

Htjeli to priznati ili ne, trbuh je najbolnija točka gotovo svake žene. Što mislite zašto su postoje jednodijelni badići – pa da sakriju trbuh! No, ako strahujete da ćete se na godišnjem malo opustiti pa vam taj badić po posljednjoj modi koji ste kupili u lipnju više neće tako saliveno stajati, bacite oko na naše vježbe koje su ovog ljeta za čitatelje Jutarnjeg osmislili fitness treneri iz American Top Team Zagreb fitness centra, koji su nam otkrili kako najefikasnije vježbati s alternativnim pomagalima, kada ste na godišnjem, daleko od teretane.

Sve što trebate za trening uz Anu Ljevar, 28-godišnju instruktoricu u poznatom zagrebačkom fitness centru u Heinzelovoj koji vodi Miroslav Bračić, je neka ležaljka, može i ona za plažu.

– Za vizualno lijep i ravan trbuh i vidljive trbušnjake nije dovoljno samo vježbanje istih, već je krucijalna pravilna i uravnotežena prehrana. Vježbama za trbuh ne topimo masne naslage, već jačamo trbušnu muskulaturu. Ne postoji ciljano gubljenje masnog tkiva na određenom području tijela – ističe Ljevar.

Ovog ljeta svaki petak donosimo vam set vježbi uz koje možete ostati fit gdje god se nalazili. Svaku vježbu izvodimo u tri serije s maksimalnim brojem ponavljanja i odmorima između serija 45 sek. do 1 min. Izdržaj u planku, treća vježba radi se u tri serije po 30 do 60 sek.

– Ovakav trening je dobar za aktivaciju i izgradnju stabilnosti trupa, pomoć kod bolnih leđa i, naravno, oblikovanje i jačanje mišića trbuha – ističe trenerica Ana Ljevar, čije vježbe i savjete kroz fotografije s uputama i videozapise pratite svakog petka u Jutarnjem listu i na Jutarnji.hr.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Td-GcyF3cWA]

 

1. PREGIB TRUPA

Legnite na pod, pogrčenih koljena, dok stopala držite na podu. Ruke prekrižite na prsima. “Podižite trup prema naprijed i pokušajte laktovima dodirivati koljena”, objašnjava trenerica Ljevar.

Marko Todorov / CROPIX

Marko Todorov / CROPIX

2. DODIRIVANJE PETA

Iz ležeće pozicije, s rukama pruženima dodirujemo naizmjenično jednu pa drugu petu. “Pritom pregibate trup u stranu”, dodaje Ljevar.

Marko Todorov / CROPIX

Marko Todorov / CROPIX

3. PLANK

Kada radite plank uporište vam treba biti na laktovima i stopalima. “U toj poziciji radimo izdržaj, aktivno stišćemo trbušne mišiće i pazimo da se donji dio leđa ne uvine”, upozorava trenerica.

Marko Todorov / CROPIX

 

4. PTICA/PAS

Dok je uporište na rukama, koljenima i stopalima, istovremeno podižite jednu ruku i suprotnu nogu. “Pazite da su i ruka i noga potpuno ispružene”, savjetuje Ana.

Marko Todorov / CROPIX

Marko Todorov / CROPIX

5. PODIZANJE NOGU

Legnite na leđa, dok se rukama blago opirete od tla, podižite noge što više možete do 90 stupnjeva. “Noge spuštajte polako, sporijim tempom, pritom pazeći da noge ne dodiruju tlo za vrijeme serije, već ih zadržite u zraku netom prije kontakta s tlom”, ističe Ljevar.

Marko Todorov / CROPIX

Marko Todorov / CROPIX

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: