Utorak, 18 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Vijećnici ‘rešetali’ Bandića, mora i dostaviti podatke o stanju škola i vrtića

Pojednostavljena je procedura za ostvarivanje prava na novčanu pomoć ili subvenciju kamate na kredite za obnovu nekretnina oštećenih u zagrebačkom potresu. Tom danas usvojenom odlukom na Skupštini, podnositelji zahtjeva, osim izvatka iz zemljišnih knjiga, kao dokaz vlasništva nekretnine mogu dostaviti i druge isprave poput kupoprodajnog ugovora, ugovora o darovanju, rješenja o nasljeđivanju. Sjednicu je obilježio i uobičajeno buran aktualni sat.

Zastupnici zagrebačke Skupštine u utorak su većinom glasova podržali prijedlog zaključka SDP-ovog kluba. Milan Bandić dužan je u roku od 30 dana Gradskoj skupštini dostaviti izvješće s popisom svih vrtića i škola na kojima je u potresu 28. i 29. prosinca 2020. nastala materijalna šteta te popisom onih koje nisu sigurne za boravak djece i učenika.

U izvještaju je također dužan dostaviti mjere koje je Grad poduzeo nakon potresa u prosinca radi sigurnosti djece i učenika, informaciju o utjecaju potresa na odgojno-obrazovne objekte u izgradnji te o stanju sigurnosti visokoobrazovnih ustanova.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić naveo je da je od 175 oštećenih objekata lani do rujna obnovljen 161. “Testirani su u potresima 28. i 29. prosinca i nigdje nije bilo štete na sanaciji”, naglasio je.

Ocijenio je da se s približavanjem izbora neke stvari predimenzioniraju te poručio da su sve zagrebačke odgojno-obrazovne ustanove građene sukladno važećim propisima, imaju uporabne dozvole i sigurne su za djecu.

Na današnjoj sjednici nije prošao zajednički prijedlog zaključka Kluba SDP-a i Kluba Glas-a i HSU-a o izradi seizmičkog certifikata za sve odgojno-obrazovne ustanove kojima je osnivač Grad Zagreb.

Grad će pokriti troškove struje

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u utorak na aktualnom satu sjednice Skupštine da će Grad pokriti troškove struje građanima koji nakon potresa žive u kontejnerima, ako to ne učini Vlada.

SDP-ov Matej Mišić spočitnuo je gradonačelniku što se nije očitovao o prijedlogu njegove stranke oko otpisa računa za električnu energiju za one

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: