Nedjelja, 3 ožujkaStranica o Hrvatski
Shadow

Više od 18.500 novozaraženih, u bolnicama različite situacije

Novi rekordni broj novozaraženih, više od 18.500 tisuća. PCR testiranjem potvrđeno je čak 11.812 novih slučajeva, a brzim antigenskim još 6705. Na bolničkom liječenju je tisuću 976 pacijenata od kojih 192 na respiratoru. Nažalost, velik je broj preminulih, s koronavirusom preminule su 64 osobe, najviše u posljednjih mjesec i pol dana.

Brojevi nikad veći, pozitivnih na koronavirus posvuda. U bolnicama različite situacije.

– Ova varijanta je na svu sreću nešto blaža i odražava se to i na kapacitet popunjenosti u bolnici. 98 je hospitaliziranih, od toga 77 u KBC-u Osijek, KBC Osijek ima na raspolaganju za COVID pacijente 135 ležaja – izvijestio je Mato Lukić, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Sve je više hospitaliziranih u KBC-u Split i u zagrebačkim bolnicama na Rebru i u Vinogradskoj. U Klinici za infektivne bolesti ne pune bolesničke krevete, no pritisak na hitni prijam sve je veći.

– Mi smo sve skupa jučer imali nešto preko 200 pacijenata koji su prošli kroz naš hitni prijam od toga otprilike pola-pola, što djece što odraslih. Sad je trenutno nešto bolja situacija u Klinici, prema jutrošnjem izvješću bilo je 65 hospitaliziranih odraslih i troje COVID pozitivne djece – izjavio je Zoran Barušić, dr. med., zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

U bolnici u Dubravi mirnije je, primaju i otpuštaju jednak broj bolesnika.

– Imamo hospitaliziranih oko 70 COVID bolesnika od toga je šestero u jedinici za intenzivno liječenje, većina njih na mehaničkoj ventilaciji. Od toga zadnjih dva tjedna pratimo jedan pojačan pritisak na hitnu službu, međutim manje je udio primljenih pacijenata, iako veći nego ranije – kazao je Tomo Lucijanić, dr. med., voditelj Respiracijskog centra KB Dubrava.

U KBC-u Rijeka uskoro otvaraju postcovid ambulantu za djecu.

– Od 1. veljače u sklopu klinike otvara se postcovid ambulanta, naime, zamijećeno je da nakon preboljelog COVID-a dio djece ima

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: