Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Vlada o zakonu o obnovi – sjednica u 16 sati

Autor: B.A./HRT

09. 09. 2020.   prije 1 minutu

Danas je održana sjednica Vlade sa samo jednom točkom dnevnog reda -Prijedlogom zaključka o davanju prethodne suglasnosti predstavniku Vlade Republike Hrvatske za prihvaćanje amandmana drugih predlagatelja na Konačni prijedlog zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije. Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat rekao je da je podneseno 183 amandmana te da su spremni u potpunosti prihvatiti njih 30-ak.

[embedded content]

● Sabor u petak završava izvanrednu sjednicu, donosi zakon o obnovi od potresa

Premijer Andrej Plenković rekao je uvodno da je njihov cilj da zakon bude kvalitetan, održiv, da dugoročno osigura obnovu Zagreba i dijelova dviju županija.

– Smatramo da je pristup koji smo zauzeli uključiv, štoviše – konsenzualan, i zbog toga smo odlučili prihvatiti prilično velik broj amandmana, rekao je Plenković.

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat rekao je da je podneseno 183 amandmana, od kojih je određeni broj istog ili pretežito istog sadržaja. Dodao je da su se u analizi prvenstveno rukovodili stručnim prijedlozima.

– Spremni smo prihvatiti u potpunosti 30-ak amandmana, dok smo amandmane Ljubice Lukačić, Domagoja Hajdukovića i Natalije Martinčević spremni prihvatiti djelomično, odnosno tijekom sutrašnjeg predstavljanja ovih amandmana u Saboru mi ćemo predstaviti na koji način bismo rado

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: