Srijeda, 19 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Vladajuća koalicija o obnovi: Treba mijenjati zakon

Poslijepodne se u Banskim dvorima sastala vladajuća koalicija. Na koalicijskom sastanku bilo je govora i o izboru predsjednika Vrhovnog suda, no konkretno mišljenje o sucu Radovanu Dobroniću, kandidatu predsjednika Zorana Milanovića za predsjednika Vrhovnog suda, nisu htjeli iznositi, izvijestila je Nikolina Ćosić u Dnevniku HTV-a.

Smatraju kako niti o jednom kandidatu ne treba iznositi konkretno mišljenje prije nego Vrhovni sud u ponedjeljak iznese svoje obrazloženje o današnjem glasanju na općoj sjednici Vrhovnog suda, ali i da treba i pričekati završetak intervjua svih kandidata, iako je ustavno pravo predsjednika Milanovića da izabere jednog kandidata o kojem će se raspravljati u Saboru.

Na koalicijskom sastanku spomenut je i problem prešutnih prekoračenja o kojem je zaključeno da će se sačekati da Vlada iznese moguća rješenja problema.

Vodeća tema današnjeg sastanka bio je problem obnove. Jedinstven je zaključak da je potrebno mijenjati Zakon o obnovi i Zagreba i Banovine.

Najprije treba riješiti problem imovinskopravnih pitanja, problem nelegaliziranih objekata te problem prebivališta u trenutku potresa, jer sve to ne dopušta ljudima da ispune kriterije za obnovu, a trebat će definirati i participaciju u obnovi.

– Jedinstveni smo u stavu kako je potrebno ići u određene izmjene zakona, koje bi se odnosile na rješavanje sigurno tri, a možda i četiri postavke za koje držimo da postojeća zakonska regulativa ne omogućuje brži proces obnose, rekao je nakon sastanka predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: