Srijeda, 8 veljačeStranica o Hrvatski
Shadow

Vođa Studentskog zbora javni novac trošio na laptope, kožnu torbu, tečaj govorništva…

Bura u zagrebačkom Studentskom zboru dva dana prije isteka mandata. Kandidaturu za reizbor najavio je aktualni predsjednik Mihovil Mioković, koji je na svojem profilu na Facebooku objavio oko sto računa koji pokazuju na što je Studentski zbor potrošio oko milijun kuna. Najviše pozornosti privukli su, među ostalim, računi za prijenosna računala, mobitele, kišobrane pa i Miokovićev privatni medijski trening.

Ovakvu objavu kandidature za predsjednika – zagrebački Studentski zbor ne pamti.

– Cijelo vrijeme slušam priče kako se “pere lova” preko proračuna Studentskog zbora po cijeloj Hrvatskoj, što je i opravdano s obzirom na “netransparentnost” financija.

Od poteza predsjednika Mihovila Miokovića ograđuju se i bivši predsjednik zbora i njegov aktualni potpredsjednik.

– Transparentnost koju on navodi u svrhu dobivanja političkih poena za predstojeće izbore potpuno pogrešna po mom mišljenju. Mislim da se to trebalo odraditi na drugačiji način, rekao je u telefonskom Matej Smetiško, bivši predsjednik studentskog zbora.

– Smatram njegovu najavu kandidature ruganjem studentima u lice s obzirom na to da je on ovom svojom objavom pod vidom nekakve transparentnosti trajno uništio ugled institucije koju predstavlja, rekao je Josip Periša, potpredsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Više reakcija izazvala je nabava dvaju prijenosnih računala vrijednih 44 tisuće kuna i deseci tisuća kuna za mobitele i druge uređaje. Opremu je, tvrdi Mioković, Zbor dosad unajmljivao.

– Ova odluka se financijski isplatila već sad, a time dugoročno ostaje više novca za financiranje drugih studentskih projekata. Također, kvalitetni promomaterijali i kvalitetna tehnička oprema dugoročno je isplativa, poručuje Mihovil Mioković, predsjednik Studentskog zbora.

Cilj mu je, naglašava, izazvati reakcije koje propituju njegove odluke kao studentskog predstavnika. A privatni komunikacijski trening odlučio je platiti više od 9 tisuća kuna.

– Iznimna sramota i neugoda da jedan student si javnim novcem kupi kožnu torbu za laptop, plati si tečaj govorništva koji uopće ne završi, kaže Periša.

Računi Zbora imaju odobrenje

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: