Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Vozio s 1,98 promila u krvi i izazvao prometnu nesreću

U mjestu Gubaševu 41-godišnji muškarac izazvao je prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđena 46-godišnja žena. Vozaču je alkotestom utvrđeno 1,98 promila. Do nesreće je došlo jer nije držao potreban razmak. Svojim je automobilom straga udario u automobil koji je bio ispred njega. Predložena je novčana kazna od 42 700 kuna.

U petak, 12. veljače 2021. godine, oko 14.40 sati, u Gubaševu, došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede.

Do prometne nesreće došlo je kada, 41-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim automobilom, nije držao potrebiti razmak između vozila te je prednjim dijelom vozila udario u zadnji kraj osobnog automobila kojim je upravljala 46-godišnja hrvatska državljanka, koja je zaustavila vozilo u koloni vozila zbog obližnjeg raskrižja s kružnim tokom prometa. Tom prilikom 46-godišnjakinja zadobila je lakše tjelesne ozlijede.

Prilikom alkotestiranja, 41-godišnjaku je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,98 promila, a također je utvrđeno kako je osobnim automobilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita te da kod sebe nema osobnu iskaznicu. Daljnjim provjerama utvrđeno je kako je upravljao vozilom u vlasništvu 46-godišnje državljanke.

Kako je već nekoliko puta pravomoćno kažnjavan za upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, a s obzirom da su osobite okolnosti opravdavale bojazan da će ponoviti istovrsne prekršaje, 41-godišnjak je temeljem članka 134. Prekršajnog zakona uhićen, a temeljem članka 229. stavak 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama oduzeto mu je osobno vozilo kojim je izazvao prometnu nesreću do donošenja odluke suda o postupanju s privremeno oduzetim vozilom.

S obzirom kako je i 46-godišnja vlasnica automobila, kojim je upravljao 41-godišnjak, došla na mjesto prometne nesreće, zbog počinjenog prekršaja iz članka 229 st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama uručen joj je obavezni prekršajni nalog na 3.000 kuna.

Danas, u subotu, 13. veljače 2021. godine, 41-godišnji hrvatski državljanin zbog počinjenih

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: