Nedjelja, 31 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

VREMEPLOV Lancia sa srcem Ferrarija koju je Bertone prije 50 godina predstavio u Torinu postala je neponovljiv trkaći automobil

Koncem listopada 1969. Fiat je za simboličnih milijun lira (jedna lira po dionici) postao vlasnikom Lancije. U Lingottu su odmah krenuli s nizom promjena kako bi posrnulog velikana vratili u kolosijek, no turbulencije nisu zahvatile sportski odjel koji je na zadovoljstvo poklonika relija nastavio živjeti s istim budžetom i ljudima.

Na novu realnost među prvima je reagirao Nuccio Bertone i na salonu automobila u Torinu 1970., u znak dobrodošlice novoj eri Lancije, predstavio prototip za koji se činilo da dolazi iz svemira.

S velikim stiliziranim zaštitnim znakom Lancije na nosu, središnje poprečno postavljenim V4 motorom posuđenim od Fulvije, Bertone je predstavio Strato’s Zero čije je linije potpisao Marcelo Gandini.

Futuristički prototip visok tek 84 cm bez klasičnih vrata, u koji se ulazi nakon što se podigne vjetrobran, ispunio je cilj. Zagolicao je maštu šefova Lancije, a posebice voditelja sportskog odjela Cesarea Fiorija koji je tragao za novim modelom koji će ponijeti slavni znak HF i na reli stazama zamijeniti Fulviju.

Nakon mjeseci vijećanja s vozačima i inženjerima, Fiorio je donio odluku da je Stratos zbilja potencijal, Pier Ugo Gobbato, tada prvi čovjek Lancije prihvatio je tu zamisao i Bertoneu je ubrzo zazvonio telefon.

Na sastanak u sjedište Lancije, Bertone je došao za upravljačem Stratosa i izazvao pravu pomutnju na ulicama Torina. Dogovor je postignut i Gandini je cijelo ljeto proveo u studiju. U odnosu na Strato’s Zero mnogo se toga promijenilo na putu do serijske proizvodnje, ali ostali su temeljni sadržaji.

<div class="teaser" data-content-url="https://www.jutarnji.hr/autoklub/vremeplov/1975-lancia-stratos-hf-stradale-by-bertone-3aaaajpg/10330936"

Izvor vijesti

Slični postovi: