Utorak, 18 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Vrhovni sud i USKOK o tvrdnjama Mamića u korumpiranost sudaca

Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske Đuro Sessa, kojeg je Zdravko Mamić optužio za uzimanje mita, odbio je odgovoriti na te tvrdnje. U kratkom priopćenju nazvao ih je apsurdnima i neistinitima.

– Predsjednik Vrhovnog suda nema namjeru odgovarati ili komentirati ponovljene apsurdne i neistinite tvrdnje iznesene na konferenciji za medije u Mostaru, poručio je kratko Vrhovni sud.

Priopćenjem se oglasio i USKOK. U priopćenju potvrđuju da je Zdravko Mamić 8. listopada prošle godine državnom odvjetništvu poslao svoju izjavu na USD sticku. USKOK je odmah po zaprimanju navedenog sticka započeo sa provjerama njegovog sadržaja koje su još uvijek u tijeku.

Podsjetimo, Zdravko Mamić u Mostaru je sazvao konferenciju za medije nakon što je pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 116 milijuna kuna iz Dinama.

Rekao je da će zatvorsku kaznu, ako do toga dođe, služiti isključivo u Bosni i Hercegovini. Kritizirao je hrvatske političare, a imenovao je suce koje je, prema vlastitom priznanju, podmićivao.

– Najveća pravosudna institucija u zemlji je donijela sramotnu presudu. Ljudi će ostati upisani kao zločinci. U povijesti je bilo puno političkih suđenja i montiranih procesa i ovo je jedan takav. Nismo osuđeni za utaju poreza, to nigdje ne piše u presudi. Nema niti jednog eura pranja novca, a Dinamo za kojeg se tvrdi da je oštećen, tvrdi da nije oštećen, kazao je Mamić.

Optužio je predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu da je kriminalac i varalica.

– Čovjek je kleptoman, kriminalac i varalica, čovjek koji odlučuje o pravu u jednoj suverenoj državi Republike Hrvatske. Spreman sam se staviti na dispoziciju džavnom odvjetništvu i USKOKU kako bi dokazao da je Sessa kriminalac i da sam mu osobno donosio novac. Spreman sam surađivati u dokazivanju da je to kriminalac i otimač novca građanima, vrh hobotnice, poručio je.

Mamić je za mito optužio i suca Županijskog suda u Osijeku Zvonka

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: