Utorak, 4 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

Vučić najavio policijski sat u Beogradu i gradnju Covid bolnica

U Beogradu se, zbog pogoršane epidemiološke situacije, od petka do ponedjeljka ponovno uvodi policijski sat i zabranjuje okupljanje više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru, izjavio je u utorak navečer srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Vučić je večeras na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji rekao da će konkretnu odluku o policijskom satu – najvjerojatnije od 18 sati u petak do ponedjeljka u pet ujutro – donijeti Krizni stožer, ali da bi volio da ta mjera vrijedi za cijelu Srbiju, a ne samo za Beograd.

– Danas je najteži dan za Srbiju: imamo 13 preminulih, do 15 sati bilo je 110 ljudi na respiratorima, a sada ih je već 120, rekao je Vučić.

Naglasio je da je “alarmantna situacija u Beogradu, a ozbiljna u još četiri grada”, navodeći da je u Covid bolnicama trenutno oko 4.000 pacijenata.

Vučić je upozorio da Srbiju očekuje veliki izazov jer se na jesen očekuje sudar sezonske gripe i koronavirusa.

– Morat ćemo izbjeći sudar sezonske gripe i koronavirusa, čiji se najjači udar očekuje početkom studenog, i zato ćemo cijepiti dva milijuna ljudi, rekao je Vučić, navodeći da će cijepljenje biti obvezno za sve pripadnike vojske i policije, zdravstvene djelatnike i zaposlenike javnih službi, umirovljenike i kronične bolesnike.

Dvije Covid bolnice i modularne, sklopive bolnice

Vučić je najavio da će Srbija izgraditi dvije velike Covid bolnice: jednu pored Beograda s 800 do 1.000 kreveta, a drugu, manju, u Kruševcu. Obje će biti završene za tri mjeseca.

Srbija će, rekao je Vučić, nabaviti i modularne, sklopive, bolnice koje se, po potrebi, mogu premještati iz mjesta u mjesto, gdje se pojave problemi.

– Mi više od toga ne možemo učiniti, ali moramo biti disciplinirani i pobijedit ćemo, rekao je Vučić.

Ocijenio je da cjepiva protiv koronavirusa “neće biti do iduće godine, ako ga i tada bude”, navodeći da su previše optimistične prognoze da će stanje biti

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: