Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Vučković: Vlada će brzo intervenirati s dodatnim mjerama

Utvrđuje se šteta nakon nevremena praćenog tučom, koje je jučer pogodilo Požeštinu. Led veličine oraha oštetio je krovove, automobile, uništio poljoprivredne kulture, rušila su se drveća i električni stupovi. Ministrica poljoprivrede Marija Vučković najavila je brzu pomoć Vlade.

Zbog velike štete nastale u nevremenu, u Požegu su stigli ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović. Sastali su se sa županicom Antonijom Jozić i gradonačelnikom Željkom Glavićem

– Štete na građevinskim objektima, poduzetničkim prostorima, na odgojno obrazovnim i zdravstvenim zgradama su ogromne. Teško je govoriti o nekakvim vrijednostima, štete su milijunske, u desecima milijuna kuna. Ono što nekako najviše boli su štete u poljoprivredi, rekla je županica Antonija Jozić nakon sastanka.

– Ovdje iz Požege upućujem jasnu poruku da će Vlada RH u svim aspektima i kroz sve oblike potpore pružiti pomoć u saniranju posljedica ove prirodne nepogode koja je nažalost u manje od mjesec dana pogodila Požeško-slavonsku županiji, obećao je ministar Tomo Medved.

Ministrica Marija Vučković je još jednom izrazila žaljenje što je ovaj kraj pogodila još jedna teška nepogoda s velikim posljedicama, manje od mjesec dana nakon prve.

– Stambeni objekti su stradali, stradala je gospodarska aktivnost u kojoj veliku ulogu ima poljoprivreda ali i drvoprerađivačka industrija. Posljedice su velike. Mi sad moramo pričekati prve procjene, prema riječima županice ali i lokalne samouprave oni su prionuli poslu, kako bismo u vladi imali prve procjene koje će se poslije i dorađivati. Pored onih redovitih mjera Ministarstva poljoprivrede koje pomažu u osiguranju i obnovi poljoprivrednog potencijala sasvim je jasno da je ovdje potreban dodatni angažman. Ova će Vlada brzo intervenirati s dodatnim mjerama, poručila je ministrica Vučković.

– Ministarstvo će pomoći poljoprivrednicima da brže obnove ovaj poljoprivredni potencijal ali sam potpuno svjesna da im je potrebna dodatna

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: