Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

WHATSAPP RAZVIJA DOSTA NEOBIČNU SIGURNOSNU MOGUĆNOST Uključite li potvrđivanje identiteta otiskom prsta, nećete moći snimati slike zaslona

Aplikacija za slanje i primanje poruka WhatsApp mogla bi svojim korisnicima onemogućiti snimanje slika zaslona svojih razgovora, piše WABetaInfo.

WhatsApp, čini se, razvija sigurnosnu mogućnost otključavanja aplikacije otiskom prsta te će korisnicima koji se u budućnosti odluče koristiti tu opciju onemogućiti snimanje slika zaslona. U objašnjenju opcije stoji da će korisnici moći odgovarati na poruke i pozive dok im je aplikacija zaključana.

WABetaInfo piše da nije odmah jasno zašto bi WhatsApp branio snimke zaslona ako je korisnik otiskom prsta potvrdio svoj identitet.

“Nije mi jasno. Koji je smisao ovoga. Kako bi ovo trebalo biti korisno. Otiskom ste potvrdili identitet. To znači da je vaš razgovor siguran. Zašto blokirati snimanje zaslona? Ta riječ je o vašem razgovoru u vašoj aplikaciji. Trebali biste moći raditi što želite”, napisao je jedan korisnik na Twitteru.

Treba napomenuti da je ova opcija trenutno u fazi testiranja te da još uvijek nije dostupna korisnicima, a ne zna se ni kada će biti.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: