Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Zadravec smijenjena s pozicije predstojnice zavoda

Predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec smijenjena je s tog mjesta. Odluku je donio v.d. ravnatelja Zoran Vatavuk.

V.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice preuzeo upravljanje Zavodom za radiologiju umjesto prof. Dijane Zadravec do imenovanja novog predstojnika. Osiguran dovoljan broj radiologa za redovito funkcioniranje cijelog bolničkog sustava.

Vatavuk je naveo kako je dok je Zadravec vodila zavod došlo do ozbiljnog narušavanja međuljudskih odnosa.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– V.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice preuzeo je upravljanje Zavodom za radiologiju umjesto prof. Dijane Zadravec do imenovanja novog predstojnika. Osiguran je dovoljan broj radiologa za redovito funkcioniranje cijelog bolničkog sustava.

Prof. dr. Dijana Zadravec od danas više nije predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice. To je odlučio v.d. ravnatelja te druge po veličini bolničke ustanove u Hrvatskoj, prof. dr. Zoran Vatavuk.”

– Vođenje tog zavoda od strane prof. Zadravec u proteklom razdoblju rezultiralo je ozbiljno narušenim međuljudskim odnosima, što je dovelo do velikog odljeva kadrova iz naše ustanove. Takvo daljnje stanje je neodrživo, prije svega, zbog ugrožavanja redovitog pružanja usluga pacijentima, ali i daljnjeg urušavanja radiološke djelatnosti u bolnici. Uz to, eskalacija sukoba prešla je granice naše ustanove, sukobi i međusobne optužbe u javnosti nanose nemjerljivu štetu KBC-u Sestre milosrdnice i svim zaposlenicima’, izjavio je v.d. ravnatelja Zoran Vatavuk i dodaje da je tijekom proteklih dana obavio veliki broj pojedinačnih i skupnih razgovora sa zaposlenicima, posebno s onima čiji je rad apostrofiran proteklih dana.

Želio je, kako se ističe, u neposrednom kontaktu sa zaposlenicima čuti svakoga od njih i osobno se uvjeriti u činjenično stanje i vidjeti gdje su žarišta problema i kojim putem krenuti prema rješenjima. Uz to, dobio je i izvješća Povjerenstva za unutarnji nadzor, mišljenje Glavnog radničkog vijeća, te čuo razmišljanja Stručnog povjerenstva bolnice. Sva ta izvješća i mišljenja su savjetodavnog

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: