Subota, 22 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Zadravec za portal HRT-a: Riječ je o orkestriranom napadu na mene

Ne prestaju napetosti u KBC-u Sestre milosrdnice. Protiv predstojnice Klinike za radiologiju Dijane Zadravec podneseno je više prijava zbog mobinga.

U jednoj od njih, koju potpisuje 16 djelatnika, među ostalim stoji kako im se obraća zastrašujućim tonom, da ih se prisluškuje te da se boje za svoja radna mjesta. Navode i da ih je Zadravec ispitivala tko je bio na prošlotjednom prosvjedu i optuživala ih da su napustili pacijente.

Prijave će, poručili su iz bolnice, proučiti povjerenica za mobing.

Dijana Zadravec negira sve optužbe i potpisnike prijave optužuje za grupiranje u interesne skupine.

– Radi se o orkestriranom napadu. Očekivala sam otpore koje doživljavam zadnjih 10 dana od strane interesnih skupina. Prijava je došla od radioloških tehnologa i sestara, 3 su potpisa nečitka, a ostalih 13 raspoznajem – svi su s Klinike za tumore. To nije čudno s obzirom na to da je dr. Karolina Bolanča Čulo prije 5 dana izvela glumatanje kad je odbila obaviti posao pa joj je pozlilo, a onda na javnoj TV rekla da je odradila triput veći posao od onog koji sam tražila od nje. Neka se odluči – je li joj pozlilo ili ovo drugo, rekla je prof. Zadravec za portal HRT-a.

Kaže da se radiološki tehnolozi svojim nadređenima nikad nisu žalili ni na što osim na nedostatak aparature.

– Ja sam u više navrata nadređenima pisala da fali CT, a nabavila sam ultrazvuk i mamograf. Oni se sad aktivno opiru edukaciji za koju su moji liječnici radiolozi uvidjeli da je potrebna jer ne prati najnovije smjernice u stručnom smislu. Bez obzira koliko radite, vi se morate educirati. Tražila sam i da se uvede transparentan sustav naručivanja pacijenata na magnetnu rezonancu – da se vidi tko je zapravo onkološki pacijent Klinike za tumore, a tko je privatni pacijent i to im se definitivno

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: