Nedjelja, 7 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

Zahtjevna produkcija koja stalno ruši sve rekorde gledanosti

Peta sezona showa Nove TV “Tvoje lice zvuči poznato” itekako je privukla pozornost gledatelja, a samim time ušla je u finale najveće medijske nagrade Zlatni Studio.

Dobra energija

– Veseli nas što je najgledanija zabavna emisija proteklog proljeća prepoznata i od žirija Zlatnog Studija i od čitatelja Jutarnjeg lista koji su emisiju plasirali u finale ove medijske nagrade. To je samo još jedno pr iznanje da se radi o kvalitetnom proizvodu te cijeloj produkciji Nove TV daje dodatni motiv u podizanju produkcijske ljestvice – naglašavaju iz produkcije showa. Glavni je adut ovog showa, po njihovu mišljenju, veliki i složni produkcijski tim koji sačinjavaju redom profesionalci u svojim područjima – od sektora maske, kostimografije, koreografije, vokalnih i dramski trenera te ostalih članova produkcije bez kojih nema ni finalnog proizvoda.

– Ovaj je show produkcijski jako zahtjevan, zato je važno da svaki segment daje svoj maksimum, a tu je i uvijek dobra atmosfera i energija iza kamera koja se onda prenosi i u samu emisiju koja iz tjedna u tjedan okuplja cijele obitelji ispred malih ekrana – tvrde iz produkcije.

Kako kažu, teško je i opisati zabavu iza kamera tijekom transformacija zvijezda.

Transformacije

– Neki od najzanimljivijih trenutaka upravo su oni kad svi još poluzavršeni hodaju po setu i kad malo-pomalo svi skupa otkrivamo konačni “proizvod”, tj. određenu transformaciju i teško pronalazimo vizure stvarne osobe. Puno je smijeha i zabave na snimanjima, a najbolji su trenuci oni kad vidimo da su gledatelji prepoznali trud i rad te s povjerenjem i lojalnošću iz sezone u sezonu prate show – kažu producenti.

Najveće je zadovoljstvo i ponos čitave produkcije, tvrde, rad na projektu koji je, iako izrazito zahtjevan, obavljen s lakoćom jer okuplja vrhunski tim koji zna što radi i koji će uvijek odlično reagirati i u nepredvidljivim situacijama. Isto tako, baš svi kandidati pridonijeli su popularnosti samog showa. – Svih osam kandidata tijekom showa imaju svoje najsvjetlije trenutke kao i one kad opći dojam nešto naruši, no zanimljivo je što iz emisije u emisiju svatko ima priliku ponovno zasjati i popeti se na vrh ljestvice. Dojam i rezultati, jasno, umnogome ovise i o gljivi koja dodjeljuje transformacije, a znamo da ona nije uvijek sklona kandidatima – objašnjavaju u produkciji.

Sjajan žiri

Atmosfera iza kamere gotovo je jednako zabavna kao i ona koju gledatelji vide na ekranu.

– Naizgled kaos, ali to je, zapravo, kreativni nered jer je puno detalja koje je potrebno napraviti da se samo jedna transformacija, točka privede kraju. Puno proba, puno sastanaka i rada na najsitnijim detaljima koji možda gledateljima nisu na prvu uočljivi, no svaki, pa i najmanji, segment produkcije važan je da bi cjelina funkcionirala – prepričavaju. Uza same kandidate, dobar adut emisije je i sam žiri sastavljen od bivših uspješnih natjecatelja.

– Kad imate žiri poput Nives Celzijus, Saše Lozara, Marija Petrekovića i Damira Kedže, onda nema nezanimljivih momenata. Oni su svi redom snažni individualci s velikim smislom za humor i definitivno su u petoj sezoni, kao pobjednici prethodnih svih sezona, dodali novu svježinu formatu u funkciji žirija – tvrde producenti.

Za kraj su se osvrnuli na svoju konkurenciju u kategoriji TV zabave.

– Konkurencija je uvijek dobra i svaki taj format jedinstven je za sebe. Bit će zanimljivo vidjeti što je na gledatelje, vaše čitatelje, ostavilo najveći dojam u 2018. – zaključuju.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: