Srijeda, 29 studenogaStranica o Hrvatski
Shadow

ZASTUPNICA MOSTA EMOTIVNIM OBRAĆANJEM ZASJENILA RASPRAVU O OPOZIVU KUJUNDŽIĆA ‘Ministre, na živo su mi strugali maternicu, bez anestezije…’

Raspravu u Saboru o oporbenom prijedlog za opoziv ministra zdravstva Milana Kujundžića zasjenila je zastupnica Mosta Ivana Ninčević Lesandrić koja je u vrlo emotivnoj replici ministru rekla da je na Hitnoj pomoći nedavno završila zbog spontanog pobačaja i da su uvjeti koji su je dočekali “na razini 15. stoljeća”.

– Tamo sam otišla kao i svaki građanin koji plaća puno osiguranje i s punim povjerenjem. Svezali su mi ruke i noge i započeli proces kiretaže na živo. Bez anestezije, na živo. Struganje maternice, unutarnjeg organa – na živo To je bilo mojih 30 najmučnijih minuta u mom životu. Ja bih vam mogla prepričati svaku sekundu jer svaka traje kao vječnost. To je 30 minuta ponižavanja svake žene od tisuća žena koje su potpisale peticiju, koje su to doživjele i onima koje sada leže na stolu. To je ponižavanje svake žene koja će u budućnosti ležati na tom stolu. Što mislite da jednoj ženi nije dovoljna činjenica da je izgubila dijete u trećem mjesecu. Zar mislite da joj treba još ponižavanja? Treba je iskasapiti? Ne prebacujte odgovornost na sestre i bolničare koji rade veliki posao. Kada ovo namjeravate promijeniti?, upitala je Ninčević Lesandrić ministra.

– Iskreno žalim da se dogodio gubitak djeteta, a oko konkretnog slučaja trebao bih znati više stvari. U hrvatskim bolnicama ne radi se tako. Možda je postojala kontraindikacija za anesteziju, morao bih to znati. Ako možete, dostavite mi cjelokupnu dokumentaciju pa da pogledam o čemu se radi, odgovorio joj je ministar Kujundžić.

– Nemojte lagati nego napravite nešto da se to napravi. Govorite neistinu. To se radi i ja sam to doživjela, odgovorila mu je zastupnica Mosta i tražila povredu poslovnika.

Predsjedavajući Sabora Gordan Jandroković zamolio ju je da ne traži povredu poslovnika, ‘jer se radi o vrlo intimnoj situaciji’ te da ga dovodi u vrlo neugodnu situaciju.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: