Četvrtak, 18 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

ZAVIRILI SMO NA SAJAM LUKSUZA U ZAGREBU Sjednite u Rolls-Royce za 2,6 milijuna kuna, prvi Aventador Roadster i kultni gliser iz reklama!

Lamborghini Aventador S Roadster

CIJENA: 3 milijuna kuna

ZANIMLJIVOSTI: 740 konja, prvi put u Hrvatskoj

 

Model dolazi u ekstravagantnoj, divljoj narančastoj. Radi se o trenutačno najbržem cabriju na svijetu, koji je također prvi put izložen kod nas. Ima 740 konja, a stoji 460.247 dolara (neznatno manje od tri milijuna kuna). Također je napravljen od neobičnih materijala – dio interijera napravljen je od kože i karbona, a ponosni su i na novu kontrolnu jedinicu koja ima olje performanse.

2019 Rolls-Royce Wraith Luminary Collection

CIJENA: 2,6 milijuna kuna

ZANIMLJIVOSTI: Proizvedeno je samo 55 takvih.

 

Izloženi model prvi je od samo 55 proizvedenih u svijetu i jedini koji zbog toga što obilazi svjetske izložbe (još) nije prodan. Cijena mu je 402 tisuće dolara (oko 2,6 milijuna kuna), a kompletno je ručno izrađen. Izrađuje se na Rolls-Royceovu odjelu Bespoke, koji je svojevrsni showroom za sve što je brend u stanju napraviti.

Za razvijanje rasvjete, koja je najistaknutija Luminaryjeva karakteristika, uložili su 9 godina. U automobilu je raspoređeno 1800 LED lampica, koje se nalaze na vratima i “stropu”, a simuliraju zvjezdano nebo. I materijali su na razini – za vrata je korišten češki hrast, dok su dijelovi automobila napravljeni od pletenog čelika. Izvana auto krase ručno rađene i lijepljene naljepnice. Ovo im je preko 620 konja najači model ikad.

 

Frauscher 858 Fantom

CIJENA: 1,5 milijuna kuna

ZANIMLJIVOSTI: Bio u reklamama za Vogue, Elle i Armani

 

Riječ je o elegantnom ekskluzivnom gliseru, koji može imati do 430 konjskih snaga, dug je nešto više od osam i pol metara, a predviđen za vožnju sedam osoba. Stoji milijun i pol kuna. Poseban je po tome što je vrlo tražen  reklamama (Elle, Vogue i Armani). Model koji mu je prethodio, Frauscher 747 Mirage, koristio je i Daniel Craig u Bond reklami.

Namještaj iz Zaluka Heritage Estatea

STAROST DRVA: 1200 godina

ZANIMLJIVOSTI: Rezidencija se prostire na 8 tisuća kvadrata.

 

Na svojoj djedovini uredio dizajner i proizvođač unikatnog namještaja Miljenko Milinović. Izloženi namještaj izrađivao je posljednjih 30 godina. – Tu imamo, primjerice, stolicu rađenu iz karboniziranog crnog hrasta za koji imam certifikat s Instituta “Ruđer Bošković”. Drvo je staro 1200 godina – priča Milinović, koji će luksuznu rezidenciju uskoro otvoriti javnosti – najprije za različite zabave, a kasnije i za turističke boravke.

Kočija iz 18. stoljeća

STAROST: gotovo 300 godina

ZANIMLJIVOSTI: U njoj se navodno vozio Franjo Josip.

 

Riječ je također o vlasništvu Miljenka Milinovića, koji posjeduje desetak kočija. Kupuje ih, kaže, kod kolekcionara, ili drugdje gdje ih nađe, pa je ovu skupio u jednom štaglju pokraj Beča.

– Bio sam malo brži od bečkog povijesnog muzeja – prisjeća se. Kočija je kraljevskog tipa, a krajem 18. i početkom 19. stoljeća služila je kao prijevozno sredstvo na relaciji Beč – Zagreb. Neke od kočija pretvorene su u električne.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: