Ponedjeljak, 1 ožujkaStranica o Hrvatski
Shadow

Zavirite u najljepši Dubrovački ured

Uredski prostori često nisu ništa više doli bijelih zidova i stolova i stolica. Najčešće nezanimljivi i ne inspirativni za rad zaposlenicima, no ima i onih koji se izdvajaju iz mase jednoličnih, čiji vas interijeri osvoje na prvu, i iz čijih prostora najčešće ne želite otići kući ni nakon kraja radnog vremena. 

Foto: Zoran Marinović

Foto: Zoran Marinović

Jedan od takvih interijera je i ured tvrtke Socialnet u Dubrovniku, a zasigurno je najljepši dubrovački ured. Tvrtka Socialnet bavi se telefonskim komunikacijama, a zapošljava 200 zaposlenika. Ured im se nalazi u staroj tvornici duhana, a među Dubrovčanima je i danas znana kao zgrada ‘Duhan’. Upravo to je i bila inspiracija arhitektima Sandri Luković i Vujadinu Vukmiroviću koji su industrijski dizajn udahnuli uredima i od njih napravili pravu oazu dobrog dizajna. 

Foto: Zoran Marinović

Foto: Zoran Marinović

Foto: Zoran Marinović

 

‘Od početka smo željeli dizajnom zadržati povijesni industrijski dizajn i slijediti priču tvornice koja je bila na tom mjestu, odati joj svojevrsni hommage. U tome smo, uz naše prijatelje arhitekte i uspjeli. Industrijski dizajn se u potpunosti sljubio sa zgradom i dobili smo cjelovitu priču.’,

Izvor vijesti

Slični postovi: