Četvrtak, 11 travnjaStranica o Hrvatski
Shadow

ŽDO o rezultatima izvida vezanih za pad bespilotne letjelice u Zagrebu

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu sutra će održati konferenciju za novinare o na kojoj će predstaviti rezultate dosad provedenih izvida vezanih za pad bespilotne letjelice 10. ožujka 2022. u Zagrebu.

O rezultatima dosad provedenih izvida vezanih za pad bespilotne letjelice na konferenciji za novinare izvijestit će Jurica Ilić, županijski državni odvjetnik u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, brigadir Jadranko Karlušić, načelnik Sektora Kriminalističke vojne policije, brigadir Mario Počinok, glavni vojni zrakoplovni istražitelj, čelnik Povjerenstva za istragu pada bespilotne letjelice u Zagrebu, bojnik Mile Tomić, načelnik Odjela za nadzor ispravnosti i upravljanje klasom V u Logističkom operativnom središtu, Zapovjedništvo za potporu, OS RH, dr. sc. Ivana Bačić, glavni vještak za požare i eksplozije, Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”.

Podsjetimo, Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo prije tri tjedna je priopćilo  da je balističkim vještačenjem metalnih fragmenata vojnog drona, koji je pao na Zagreb, utvrđeno da se radilo o avio-bombi s pripadajućim upaljačem, a o tragovima eksploziva još se ne može donijeti konačni zaključak.

ŽDO je 23. ožujka izvijestio da je do tada dobilo rezultate balističkog vještačenja i samo dio rezultata kemijsko-fizikalnog vještačenja, a rezultati dosadašnjeg tijeka i dijela provedenih vještačenja ne daju osnovu za donošenje konačnog zaključka.

Tužiteljstvo je reklo kako je u koordinaciji sa Centrom za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić, Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije, Vojne policije i obavještajnih agencija nastavlja s radom na predmetu u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica okolnosti pada bespilotne letjelice.

Radi analize tragova dosad je izdalo naloge za provođenje kemijsko-fizikalnog, mehanoskopskog, balističkog i toksikološkog vještačenja te zatražilo stručno mišljenje zrakoplovno-tehničke struke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: