Četvrtak, 30 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

‘Zeleni’ stigli u Šibenik s porukom – STOP propagandi fosilne industrije

Najpoznatiji Greenpeaceov brod, jedrenjak Rainbow Warrior ponovno je u posjetu Hrvatskoj. Ovoga puta usidrio se u Šibeniku, a razgledati ga se može do subote. Promovira se ovom prilikom i peticija europske građanske inicijative kojom se želi zabraniti oglašavanje fosilnih goriva i sponzorstva povezana s njima.

“Dugin ratnik” u hrvatskim je vodama treći put. A palube je “otvorio” svima.  Stigli su “zeleni” u Šibenik s porukom: STOP propagandi fosilne industrije!

– Mi znamo da fosilna goriva uzrokuju ratove i sukobe diljem svijeta, a također guraju svijet u sve dublju klimatsku krizu, rekla je Petra Andrić, programska voditeljica, Greenpeace Hrvatska.

I zato, apeliraju: potpiši se za mir, za klimu i za zaštitu sveg života na Zemlji!

– Cilj je prikupiti milijun potpisa i predati peticiju europskim čelnicima da se zabrani oglašavanje fosilnih goriva i njihovo sponzoriranje, kazala je Eszter Matyas, voditeljica kampanje Geenpeace CEE.

Podršku su dobili. U tri sata “skupili” su troznamenkast broj potpisa. Nastavljaju dalje!

– Potpisala sam peticiju zato što rad Greenpeacea cijenim, poručila je Mirela Klarin Petrina.

A valjalo bi da SVI razmišljaju “zelenije”. I građani i oni koji zakone donose i provode.

Najpoznatiji Greenpeaceov jedrenjak u skladu je s tom filozofijom. Koliko raspoloživa tehnologija omogućuje. A projektiran je i izgrađen baš za njih.

– 70 posto vremena iskorištavamo snagu vjetra – jedrimo. A drvo koje imamo na brodu iz šuma je pod režimom održivog gospodarenja, rekla je Hettie Geenen, zapovjednica Greenpeaceova broda Rainbow Warrior.

Aktivisti Greenpeacea i prije nekoliko su dana upozorili: zabrana uvoza ruskih fosilnih goriva može i mora biti snažan poticaj u razvoju obnovljivih izvora u Europi. A danas su stali uz još jednu inicijativu.

– Prijatelja životinja o zabrani kočarenja za koje smatramo da je iznimno štetan oblik ribarenja, za morsko dno i za riblji fond, kazala je Andrić.

Rješavati treba ekološke probleme! A sve se, primijetit će mnogi, pomiče s

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: