Srijeda, 6 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Zelenski: Rusi koriste fosforne bombe; Čak 4.3 milijuna djece napustilo svoje domove

Mjesec je dana od početka ruske invazije na Ukrajinu. Ukrajinski izvori navode da su uništili desantni brod Orsk Crnomorske flote ruskih snaga u luci Berdjansk. Pod nadzorom ukrajinskih snaga opet je prigradsko naselje u Kijevu – Irpinj, navodi BBC. Kako gubi na tlu, demoralizirana ruska vojska sve se više osvećuje iz zraka. Rusko bombardiranje Mariupolja se nastavlja. Iz Zaporižja je i proteklog dana krenuo konvoj od 26 autobusa prema Berdjansku. To je grad najbliži opkoljenome Mariupolju u kojem bi se civili, koji se uspiju izvući, trebali ukrcati u autobuse spasa. Dogovoreno je sedam humanitarnih koridora. U Bruxellesu se održava summit NATO-a na kojemu je glavna tema Ukrajina. Videovezom na summitu se obratio i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

U Ukrajini rat bukti već puna četiri tjedna. Ruske snage i dalje silovito raketiraju mnoge ukrajinske gradove, jačaju zračne napade. Više je od 250 letova registriranih u posljednja 24 sata, javljaju ukrajinske vlasti. Ukrajina i dalje brani Mariupolj u kojem je, u nečovječnim uvjetima, zarobljeno oko 100.000 ljudi koje vlasti pokušavaju evakuirati.

Tijek događaja pratite uživo:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: