Nedjelja, 31 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

ŽELITE PROLJETNO RASPOLOŽENJE U DOMU? Upoznajte tulipan i doznajte kako da izgleda svježe te potraje duže

S dolaskom proljeća svi si mi želimo podići raspoloženje svijetlim bojama i zelenilom, i ukrasiti svoj dom raznim cvjetnim aranžmanima kako bismo stvoriti proljetnu atmosferu. Tulipani kao glasnici proljeća i za mnoge oličenje elegantnog cvijeća, koji svojim izduženim stabljikama, kupastim cvjetovima i laticama u najljepšim prirodnim bojama čine proljeće posebnim, poželjan su odabir, jer će u vazi svojim veselim bojama podići i osvježiti svaki prostor.

 

Mnogi pogrešno vjeruju da ovaj glasnik proljeća dolazi iz Nizozemske. Zapravo je u Europu stigao u 16. stoljeću iz Turske, a od tamo iz Irana, gdje se smatrao simbolom mira i sklada. Tulipan je dugo inspirirao pjesnike, a njegove svijetle boje ogledaju se na mnogim platnima poznatih umjetnika. Danas, baš kao i nekada, i dalje fascinira nevjerojatnom ljepotom i raznovrsnošću sorti.

 

Rezani tulipani

Kada je riječ o rezanim tulipanima, njihov lijep i privlačan izgled lakše je očuvati nego što mislite. Rezani tulipani obično traju od pet do 12 dana, ali morate znati da su teške “pijanice”, stoga je važno da u vazu redovito dolijevate vodu.

 

Kako postići da potraju duže

1. Podrežite svoje tulipane: Uvijek ih podrezujte pod kutom kako biste osigurali što veću površinu za hidratiziranje.

2. Stavite ih što prije u vodu: Tulipani, poput svog cvijeća, koriste vodu kako bi učvrstili svoje stabljike i zato je bitno da se što prije nađu u vodi.

3. Pronađite im dom iz snova: Držite tulipane daleko od izravne sunčeve svjetlosti i radijatora (oni će dehidrirati stabljike) i voća (oslobađa plinove zbog kojih će izblijediti).

4. Mijenjajte im vodu: Tulipani ne vole “piti” prljavu vodu,

Izvor vijesti

Slični postovi: