Srijeda, 25 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

ZNANSTVENICI POTVRDILI: DULJINA PRSTIJU DOISTA JE POVEZANA SA SEKSUALNOM ORIJENTACIJOM Je li netko gay, moguće je reći pogledom na lijevu ruku

Žene čiji su kažiprst i prstenjak lijeve ruke različitih duljina vjerojatnije su lezbijke, pokazala je nova studija, o kojoj piše BBC.

Znanstvenici su izmjerili duljine prstiju kod 18 parova identičnih blizanki pri čemu je jedna bila heteroseksualna, a druga homoseksualna. Pokazalo se da lezbijke češće imaju različite duljine kažiprsta i prstenjaka – što je karakteristika muškaraca – no samo na lijevoj ruci.

To je možda rezultat izloženosti testosteronu u maternici, kazali su znanstvenici Sveučilišta Essex.

Također, izmjerili su duljinu prstiju 14 parova identičnih blizanaca pri čemu je jedan bio homoseksualac, a drugi heteroseksualac, no nisu našli nikakvu poveznicu.

I muškarci i žene izloženi su ‘muškom’ hormonu testosteronu u utrobi majke, no neki više od drugih.

Autorica studije, dr. Tuesday Watts, s odsjeka za psihologiju Sveučilišta Essex kaže: – S obzirom da se i blizanci koji dijele 100 posto gena mogu razlikovati po seksualnoj orijentaciji, mora postojati još faktora osim genetike koji na to utječu. Naše istraživanje sugerira da je naša seksualnost određena u maternici i ovisi o količini muških hormona kojoj smo izloženi ili reakciji svakog pojedinog tijela na te hormone. Oni koji su testosteronu bili više izloženi, kasnije imaju veću šansu biti homoseksualne ili biseksualne orijentacije, izjavila je doktorica Watts,

– Zbog povezanosti razine hormona i duljine prstiju, promatranje nečijih prstiju moglo bi dati naznake o njegovoj seksualnoj orijentaciji, kaže doktorica Watts.

Inače, ovo je istraživanje objavljeno u časopisu Archives of Sexual Behaviour.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: