Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Zoran Mamić traži da kaznu zatvora odsluži u BiH

Bivši trener Dinama Zoran Mamić, osuđen za izvlačenje novca iz tog kluba, u ponedjeljak je priopćio da kaznu od četiri godine i osam mjeseci zatvora želi odslužiti u BiH.

Iz susjedne države, gdje se nalazi zajedno s bratom Zdravkom koji je kao prvookrivljeni dobio 6,5 godina zatvora zbog izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama, Zoran Mamić je priopćio da je molbu za izvršenje kazne u BiH putem odvjetnika poslao zagrebačkom Županijskom sudu. Tvrdi i da je o svemu obavijestio Ministarstvo pravde BiH čiji je državljanin.

– Nadležnom Ministarstvu BIH sam dostavio sve potrebne podatke o svom prebivalištu kao i moju nedvojbenu spremnost da se podvrgnem zakonima BIH kao i da se odazovem na sve pozive nadležnim organa u BIH kao i nadležnih sudova nakon što se pokrene potrebna pravna procedura, navodi u priopćenju.

Ističe da je njegov zahtjev-molba utemeljena je na zakonima RH, BIH kao i na međunarodnim konvencijama koje tretiraju ovo pravno područje i jasno prave distinkciju između njegova trenutnog pravnog statusa i statusa osobe koja je u bijegu. Navodi da nije u bijegu već se koristi svojim zakonskim pravima koje mu omogućuju sporazumi dviju država čiji je državljanin.

– Podsjećam, ova moja odluka je donesena nakon što je Državno sudbeno vijeće u Zagrebu suspendiralo suce koji su sudili u mom predmetu pa se nadam da i ja, bez obzira na ime i prezime, imam pravo na pravično i pošteno suđenje, navodi Mamić. Podsjeća i da je Ustavnom sudu RH podnio ustavnu tužbu čije rješavanje očekuje u pravno razumnom roku.

– Moji odvjetnici su mišljenja da i navedena odluka DSV o suspendiranja sudaca koji su odlučivali u mom predmetu kao i eventualna i daljnja postupanja nadležnih organa po pitanju suspendiranih sudaca moguće i ubrzati odluku navedenog suda, ističe Mamić. Zaključuje da ubuduće neće istupati u javnosti, kao ni njegovi odvjetnici

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: