Četvrtak, 18 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Zoran Milanović: Danas ću se čuti sa Stoltenbergom

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je rekao da će tijekom dana razgovarati s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom o situaciji u BiH.

Predsjednik je ranije najavio da će ulazak Finske i Švedske u NATO uvjetovati rješavanjem statusa Hrvata u BiH.

Milanović je rekao da se Stoltenberg, nakon što je Milanović o tome uputio pismo članicama NATO-a putem glavnog tajnika, javio i da će se danas čuti da još jednom opiše i prinese njegovoj pozornosti situaciju u BiH.

– Jer vidim da su međunarodni lideri, što se tiče poznavanja situacije i stanja u BiH, u jednom potpuno zapuštenom stanju. To je rezultat nerada hrvatske diplomacije, odnosno svjesne opstrukcije ovog problema, u zadnje vrijeme, rekao je Milanović.

Rekao je i da od toga ne očekuje previše jer glavni tajnik o tim stvarima ne odlučuje, ali se tiče Saveza, operacije Althea i cijele vojne prisutnosti međunarodne zajednice u BiH.

– Najesen, ako Hrvati krenu s ostvarenjem onoga što su najavili, sa svojim izborima, realizacijom određenog oblika samouprave, može se dogoditi da netko, meni nepoznat, jer sistem nije jasan, naredi uporabu tih snaga protiv hrvatskih građana, građana BiH hrvatske nacionalnosti, koji su i građani države članice NATO-a, to je Hrvatska, rekao je Milanović.

Dodao je da Hrvatska zahvaljujući lijenosti, servilnosti i kukavičluku Vlade “nema nikoga dolje”.

Optužio je premijera Andreja Plenkovića da bojkotira sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Poručio je da se radi o pitanju otpora tlačiteljskoj politici prema Hrvatima u BiH.

Kada bismo se Plenković i ja uputili istu poruku, barem 75 posto hrvatskih građana bi to podržalo, rekao je Milanović.

– Ovo je isključivo Plenkovićeva osobna sabotaža, ćeif i privatna karijerna avantura, poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: