Četvrtak, 28 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Zoran Vatavuk podnio ostavku

V.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk podnio je ostavku. Kaže da je o svojoj odluci obavijestio pisanim putem Upravno vijeće te najavio da će obavljati tehničke dužnosti ravnatelja KBC-a idućih nekoliko dana. Kao razlog ostavke naveo je brojne optužbe Dijane Zadravec za koje, kako on kaže, nema dokaza, a vrhunac svega bio je njezin sastanak s ministrom Vilijem Berošem.

Prije toga, u 12 sati održano je stručno vijeće bolnice na kojem su se sastali svi predstojnici klinika i zavoda te šefovi stručnih službi, koje je Vatavuk obavijestiio da podnosi ostavku.

– Nadam se da je ovo jedan od naših zadnjih susreta. Dalje ću se veselit s vama kad budemo pričali o stručnim stvarima, rekao je dr. Vatavuk na početku konferencije i njavio da podnosi ostavku.

– Odlučio sam vam priopćiti da s današnjim danom podnosim ostavku na dužnost v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice na koju me je imenovalo Upravno vijeće naše ustanove prije nešto više od mjesec dana. U sljedećih nekoliko dana obavljat ću samo tehničke dužnosti, najvjerojatnije do ponedjeljka, objavio je. Vatavuk.

Kaže kako je “zbog višegodišnjeg neuspješnog upravljanja Zavodom za radiologiju koje je dovelo do otvorenih sukoba, nezadovoljstva većine zaposlenika, prekomjernog broja odlazaka radiologa iz naše ustanove i na koncu izostanka normalne komunikacije predstojnice Zavoda sa suradnicima, odluči smijeniti s te dužnosti dotadašnju predstojnicu prof. dr. Dijanu Zadravec.

– Osobno sam preuzeo vođenje i tog Zavoda, organizirao sa suradnicima plan rada, osigurao da pacijenti, pogotovo onkološki, dobiju svu potrebnu i redovitu uslugu. Vraćena je opet pozitivna radna atmosfera, vratili su se neki od onih koji su zbog sukoba s ranijom pročelnicom napustili našu bolnicu. O tome vam mogu više svjedočiti liječnici i ostali zaposlenici Zavoda nego ja, naglasio je Vatavuk.

Naglašava kako je cijelo ovo vrijeme od prof. Zadravec tražio da sve svoje optužbe o mogućem kriminalu u bolnici,

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: