Srijeda, 26 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Zračne snage od jutros natapaju rubne dijelove požarišta

Požar u Segetu Gornjem ulazi u treći dan, još je aktivan na nepristupačnim dijelovima, a do jutros je izgorjelo 1600 hektara niskog raslinja, makije, borovine i nešto maslinika, doznaje se u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split. Rano jutros u gašenje tog najvećeg požara na obali u posljednje četiri godine priključila su se dva kanadera.

Tijekom noći je na terenu bilo 106 vatrogasaca s 37 vozila. Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara iskrenje dalekovoda izazvano kratkim spojem nastalim zbog građevinskih radova, objavila je policija.

– Pomoć nam je došla iz cijele Hrvatske. Zahvaljujem svim kolegama. Nadamo se da ćemo zaustaviti ovo širenje požara. Važno je da smo obraniti Labin Dalmatinski. U zaseoke nam je bio problem doći s velikim vozilima jer su putevi često nepristupačni. Snalazimo se kako znamo, kazao je Roko Maletić, zapovjednik DVD-a Kaštela. 

Ne znamo kakva će dalje biti situacija s požarom jer vjetar stalno mijenja smjer i ništa nije moguće predvidjeti. Na terenu nema velikog plamena, samo dim, rekli su vatrogasci. Procjenjuje se da, iako je riječ o zaista velikoj izgorenoj površini, materijalna šteta neće biti velika jer je uglavnom riječ o teško pristupačnom i nenaseljenom terenu gdje većinom rastu trava, eterično bilje, kadulja i vrisak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: