Ponedjeljak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski

Avtomoto

Brinite se za akumulator u svom automobilu

Brinite se za akumulator u svom automobilu

Avtomoto
Iako mnogi vozači ne znaju konkretan način na koji radi akumulator za auto, znaju koja mu je namjena. A to je osiguravanje električne energije, odnosno struje svim dijelovima u automobilu kojima je potrebna. Nekada je tih dijelova bilo relativno malo, a s novijim generacijama automobila se taj broj dosta povećao. Današnji automobili prepuni su brojnih dodataka kojima je za rad potrebna električna energija. A zbog toga se i auto akumulatori brže prazne. (više…)
Jeftina sjenila za auto stakla

Jeftina sjenila za auto stakla

Avtomoto
Klizne zavjese za automobil Najskuplja varijanta zaštite automobila od sunca su klizne zavjese. Sjenila za auto u obliku zavjese nisu najbolje rješenje, te iako su najskuplje njihova montaža je veoma komplicirana. Prednost je što se mogu kao i rolo sjenila pomicati i po potrebi se stakla mogu otklanjati ili zaklanjati, no izgled i montaža im nisu jača strana. Kada uzmemo u obzir da su najskuplja varijanta, klizne zavjesice za auto nikako ne bi trebale biti Vaš prvi izbor. (više…)
Ispravni amortizeri jamče ugodniju vožnju

Ispravni amortizeri jamče ugodniju vožnju

Avtomoto
Istrošeni amortizeri mogu biti opasni na više načina. Testovi pokazuju da se uz njih automobilu produžuje put kočenja. Što je brzina veća, put kočenja je duži. Tako je dokazano da se pri brzini od 100 km/h taj put kočenja produžuje za čak 7 metara. Možda vam to ne izgleda puno, ali to može značiti razliku do sudara ili do neke druge nesreće. Osim utjecaja na sigurnost, istrošeni amortizeri mogu loše utjecati i na druge dijelove automobila, pogotovo na ovjes. Isto tako, gume na automobilu će vam se neravnomjerno trošiti, što može imati i utjecaj na povećanu potrošnju goriva. (više…)
Sigurno do cilja s lancima za snijeg

Sigurno do cilja s lancima za snijeg

Avtomoto
Vožnja automobila tijekom zimskih uvjeta na cesti mnogim vozačima zadaje glavobolje. Pogotovo je to primjetno kod mladih vozača, koji još nemaju dovoljno vozačkog iskustva. Vožnja po cesti prekrivenoj snijegom i ledom dosta se razlikuje od vožnje u normalnim uvjetima i prije svega treba biti oprezan s dodavanjem gasa i kočenjem. Sve treba biti puno laganije i umjerenije kako automobil ne bi proklizao i kako se ne biste sudarili s drugim automobilom ili izletjeli s ceste. (više…)
Ništa bez ispravnog akumulatora

Ništa bez ispravnog akumulatora

Avtomoto
On je zaslužan za napajanje energijom svih potrošača u vozilu. Mnogi će odmah pomisliti na razne uređaje, no postoje i brojni dijelovi kojima treba električna energija, a skriveni su u unutrašnjosti. Tako je za uspješno paljenje vozila također potrebna električna energija, a jedino je automobilski akumulator može priskrbiti. (više…)
Što je automobilski blok motora?

Što je automobilski blok motora?

Avtomoto
Izrada bloka motora Blok motora izrađuje se lijevanjem, prema odgovarajućem kalupu. Najčešće se aluminij lijeva u pješčane kalupe koji imaju više dijelova, a nakon lijevanja pijesak se istrese i pusti slobodne otvore. Nakon toga blok motora se čisti i buše se dodatne rupe i otvori za vijke, ulje za podmazivanje i slične stvari. Automobilski blok motora može se izraditi i uz pomoć CNC glodalice, koja mora biti posebno prilagođena izradi bloka. Takva izrada je veoma jednostavna, jer će stroj odraditi sve sam, no problem je što se CNC strojem: ne može izraditi zakrivljeni kanal unutar bloka, oprema je veoma skupa, te se stvara puno veća količina otpada nego što je to slučaj s lijevanjem. (više…)
Čelične felge imaju brojne prednosti

Čelične felge imaju brojne prednosti

Avtomoto
Kao što je ranije navedeno, čelične felge za auto su najpoznatije po svojoj čvrstoći. Upravo zbog toga, jednom kada ih kupite, vrlo vjerojatno ih više nećete morati mijenjati. Osim toga, ako ih i oštetite, one se daju jednostavnije popraviti od aluminijskih.  Automobilske čelične felge su ujedno i puno lakše za održavanje. Uglavnom ih možete oprati vodom i po potrebi dodati i auto šampon. (više…)
Krovni nosači za prijevoz tereta

Krovni nosači za prijevoz tereta

Avtomoto
Kako odabrati krovne nosače? Postoje univerzalni krovni nosači koji se mogu montirati na gotovo svaku vrstu automobila, no oni nisu najbolji odabir jer imaju manju nosivost. Upravo zbog toga vaš izbor trebali bi biti nosači koju su namijenjeni upravo za vašu vrstu automobila. Kupnjom takvih nosača postižete najbolje mogućnosti i takvi nosači imaju najbolju nosivost, te su najsigurniji.  (više…)
Kupujte dijelove za automobile online i uštedite

Kupujte dijelove za automobile online i uštedite

Avtomoto
Automobilska industrija je iz godine u godinu sve jača u svim segmentima. Prije svega, proizvođači automobila zadovoljno trljaju ruke jer prodaja je u porastu. Financijska kriza se više ne osjeća i ljudi su opet počeli kupovati automobile. S druge strane, dio autoindustrije povezan s autodijelovima prati taj pozitivan rast. Brojni dijelovi automobila, bez obzira na sve veću kvalitetu, podložni su kvarovima i kad-tad će morati biti zamijenjeni. A to znaju i trgovci koji mogu biti sigurni da će imati posla i u godinama koje slijede. (više…)
Kvalitetne gume dostupne na internetu

Kvalitetne gume dostupne na internetu

Avtomoto
Kao jedan od najvažnijih auto dijelova ističu se gume koju su ujedno i jedina dodirna ploča automobila i asfalta. Imajte na umu da neovisno o tome koliko dobar auto vozite, ako imate loše gume riskirate nezgodu. One su u izravnom dodiru s kolnikom i ovisno o vremenskim uvjetima imaju drugačije sposobnosti. Po kišnom vremenu povećava se vrijeme zaustavljanja, a isto tako ovisno o tome koliko je guma izlizana mijenja se i njena sposobnost kvalitetnog prianjanja uz cestu. Zbog toga pročitajte nastavak ovog teksta i saznajte na što sve utječu automobilske gume, te kakva je razlika između ljetne i zimske gume. (više…)