Subota, 22 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Avtomoto

Maglenke kao odlična pomoć u vožnji po magli

Maglenke kao odlična pomoć u vožnji po magli

Avtomoto
Zakon o sigurnosti prometa na cestama je po pitanju korištenja svjetala za maglu malo nedorečen. Naime, u njemu se definira kako se maglenke na autu smiju koristiti samo u slučajevima smanjene vidljivosti. No, nigdje nije točno navedeno što ta smanjena vidljivost podrazumijeva. U svakom slučaju, maglenke na autu biste trebali koristiti samo kad je vidljivost dosta slaba i kad sami procijenite da bi vas bez njih automobili teško uočavali. (više…)
Najučinkovitija LED svjetla za auto

Najučinkovitija LED svjetla za auto

Avtomoto
Osim izvana, LED svjetla za auto dostupna su i za osvjetljenje unutrašnjosti. To su razne vrste žarulja koje služe za osvjetljavanje nekih dijelova iznutra, primjerice jedna ili više žarulja koja se nalazi na krovu i koja osvjetljava unutrašnjost. Najčešće je opremljena senzorom te će se upaliti nakon što se auto zaključa, nakon što se otvore ili zatvore vrata i slično. Budući da je riječ o svjetlima koja se rijetko pale, možete očekivati da će vam trajati dugi niz godina i vrlo vjerojatno ih nećete morati niti mijenjati prije nego prodate svoje vozilo. (više…)
Uvijek sigurno do cilja s navigacijom za auto

Uvijek sigurno do cilja s navigacijom za auto

Avtomoto
Iako danas na tržištu postoji velik broj različitih vrsta navigacija za auto po različitim cijenama i s različitim performansama, stručnjaci ipak savjetuju da tu kupnju obavite u specijaliziranim fizičkim ili online trgovini Wayteq u koji ćete dobiti sve informacije o ovim sustavima. Ono što se također još napominje je da ne kupujete uređaje kojima je primarna svrha multimedijska reprodukcija sadržaja već one kojima je navigacija za auto primarna. (više…)
Spas za prijevoz bicikala na krovu auta

Spas za prijevoz bicikala na krovu auta

Avtomoto
Uz krovne nosače za auto koji su najprodavanija vrsta, nešto manje zastupljena, ali i dalje popularna vrsta su automobilski nosači za bicikle koji se montiraju na stražnja vrata. Kod ove vrste vrlo je važno napomenuti kako je prije kupnje vrlo važno odabrati nosače koji su namijenjeni točno vašem modelu automobila. U suprotnom, dolazi do narušavanja sigurnosti, ali i oštećenja automobila. (više…)
Krovna kutija riješit će vječni nedostatak prostora

Krovna kutija riješit će vječni nedostatak prostora

Avtomoto
Kada govorimo o kupnji krovnih kutija za automobil i organizaciju stvari za put, važno je znati kako je u ovom smislu kupovine automobilskih dodataka, važno znati kako nije poželjno kupovati modele jako velikog kapaciteta, ako već u početku znate da ih nikada nećete u potpunosti iskoristiti.  Naime, modeli većeg kapaciteta su znatno skuplji, također znatno utječu na potrošnju goriva tijekom vožnje i aerodinamiku automobila. Ukratko, zaista nema smisla kupiti nešto što nećete u potpunosti iskoristiti te ono što će vam otežavati put, posebno kada je on dug. (više…)
Auto parking senzori za sigurno parkiranje

Auto parking senzori za sigurno parkiranje

Avtomoto
Auto senzori za parking postavljaju se u prednje, stražnje i bočne branike. Oni su sigurnosni, električni uređaj u automobilu, koji će vas upozoriti kada se nalazite blizu neke prepreke. Tako ćete biti sigurni da ne udarite u neki objekt i ne oštetite vozilo. (više…)
Ogledalo za auto čini vožnju lakšom

Ogledalo za auto čini vožnju lakšom

Avtomoto
Ogledalo za auto ili retrovizor jedan je od najbitnijih dijelova auta jer omogućuje sigurnu vožnju u svim uvjetima i na svakoj vrsti ceste. Ogledalo ili retrovizor nužni je alat kojeg vozači koriste svakodnevno i to više puta, olakšavajući si vožnju dobivanjem dobrog pregleda ceste kojom voze, i to sa svih strana. Retrovizor je jedan od dijelova auto opreme kojeg slobodno možemo nazvati nezamjenjivima, ali i nužnima. No, nisu sva ogledala i retrovizori istog ranga i kvalitete pa vam ne mogu pružiti istu kvalitetu i korist. Zbog toga je bitno koje ćete ogledalo za auto izabrati i kupiti te tako steći veću korist i komociju tijekom vožnje. (više…)
Krovni nosači za siguran prijevoz tereta

Krovni nosači za siguran prijevoz tereta

Avtomoto
Gdje se mogu kupiti krovni nosači? Ako ste u potrazi za kupnjom krovnih nosača, tada svakako morate obratiti pažnju na online trgovine, koje nude odlične cijene i poznate brendove. Naš prijedlog su kvalitetni Nordrive krovni nosači koje možete kupiti u web trgovini Withcar. U ponudi su dostupni modeli za razne vrste automobila, a na vama je da izaberete koja vrsta nosača vam treba. Jednostavno odaberite artikle koje želite naručiti, izvršite narudžbu i paket će biti dostavljen na vašu kućnu adresu. (više…)
Ogledala za auto i ostali autodjelovi

Ogledala za auto i ostali autodjelovi

Avtomoto
Moram li baš mijenjati ogledalo za auto? Mnogi dolaze u napast da koriste nefunkcionalno ogledalo za auto jer ne žele platiti novo. Ipak, ovo je izuzetno opasno i nikako se ne preporučuje. Retrovizori su često meta biciklista ili automobila koji nam blizu prilaze, tako da nije neobično često mijenjati ovaj dio automobila. (više…)
Briga za okoliš uz DPF filter

Briga za okoliš uz DPF filter

Avtomoto
Čišćenje ili zamjena DPF filtera DPF filter spada u one autodijelove koji vozačima mogu stvoriti mnoge probleme. Idealno je da se on sam regenerira tijekom vožnje, no zbog stila vožnje, rute kojom se svakodnevno vozimo ili nekih drugih razloga, to nije uvijek moguće. Ako vam ne pomogne niti postupak nasilne regeneracije čišćenja filtera DPF opisanog iznad, preostaje vam još jedino klasično čišćenje ili zamjena. Slično se događa i u slučaju EGR ventila, koji ćete također morati zamijeniti ako čišćenje ne pomogne. (više…)