Četvrtak, 30 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Avtomoto

Čist auto izvana i iznutra uz auto kozmetiku

Čist auto izvana i iznutra uz auto kozmetiku

Avtomoto
Ono što većina vozača želi očistiti je središnja konzola na kojoj je prašina vrlo uočljiva. U te svrhe koriste se razni sprejevi kojima je potrebno poprskati je i nakon toga obrisati suhom krpom. Nerijetko su takvi sprejevi i dostupni u raznim mirisima pa ćete tako dodatno osvježiti prostor. (više…)
Sigurnija vožnja automobila uz kvalitetnu LED rasvjetu

Sigurnija vožnja automobila uz kvalitetnu LED rasvjetu

Avtomoto
Brojni proizvođači automobila danas pridaju puno pažnje sigurnosti automobila pri njihovom projektiranju. Postoje razne stvari koje utječu na sigurnost u vožnji. Osim čvrste i otporne karoserije, vrlo važne su i dobre kočnice. No, ima jedna stvar koji mnogi vozači ne povezuju sa sigurnosti, a zapravo ima vrlo veliki utjecaj, a to je rasvjeta auta.  Vrlo je važno imati kvalitetne auto žarulje koje će odlično osvijetliti cestu i na taj način vam osigurati sigurniju vožnju. LED rasvjeta se pokazala kao pun pogodak, a iako postoje razne vrste, H7 LED žarulje odgovaraju velikom broju automobila. (više…)
Maglenke kao odlična pomoć u vožnji po magli

Maglenke kao odlična pomoć u vožnji po magli

Avtomoto
Zakon o sigurnosti prometa na cestama je po pitanju korištenja svjetala za maglu malo nedorečen. Naime, u njemu se definira kako se maglenke na autu smiju koristiti samo u slučajevima smanjene vidljivosti. No, nigdje nije točno navedeno što ta smanjena vidljivost podrazumijeva. U svakom slučaju, maglenke na autu biste trebali koristiti samo kad je vidljivost dosta slaba i kad sami procijenite da bi vas bez njih automobili teško uočavali. (više…)
Najučinkovitija LED svjetla za auto

Najučinkovitija LED svjetla za auto

Avtomoto
Osim izvana, LED svjetla za auto dostupna su i za osvjetljenje unutrašnjosti. To su razne vrste žarulja koje služe za osvjetljavanje nekih dijelova iznutra, primjerice jedna ili više žarulja koja se nalazi na krovu i koja osvjetljava unutrašnjost. Najčešće je opremljena senzorom te će se upaliti nakon što se auto zaključa, nakon što se otvore ili zatvore vrata i slično. Budući da je riječ o svjetlima koja se rijetko pale, možete očekivati da će vam trajati dugi niz godina i vrlo vjerojatno ih nećete morati niti mijenjati prije nego prodate svoje vozilo. (više…)
Uvijek sigurno do cilja s navigacijom za auto

Uvijek sigurno do cilja s navigacijom za auto

Avtomoto
Iako danas na tržištu postoji velik broj različitih vrsta navigacija za auto po različitim cijenama i s različitim performansama, stručnjaci ipak savjetuju da tu kupnju obavite u specijaliziranim fizičkim ili online trgovini Wayteq u koji ćete dobiti sve informacije o ovim sustavima. Ono što se također još napominje je da ne kupujete uređaje kojima je primarna svrha multimedijska reprodukcija sadržaja već one kojima je navigacija za auto primarna. (više…)
Spas za prijevoz bicikala na krovu auta

Spas za prijevoz bicikala na krovu auta

Avtomoto
Uz krovne nosače za auto koji su najprodavanija vrsta, nešto manje zastupljena, ali i dalje popularna vrsta su automobilski nosači za bicikle koji se montiraju na stražnja vrata. Kod ove vrste vrlo je važno napomenuti kako je prije kupnje vrlo važno odabrati nosače koji su namijenjeni točno vašem modelu automobila. U suprotnom, dolazi do narušavanja sigurnosti, ali i oštećenja automobila. (više…)
Krovna kutija riješit će vječni nedostatak prostora

Krovna kutija riješit će vječni nedostatak prostora

Avtomoto
Kada govorimo o kupnji krovnih kutija za automobil i organizaciju stvari za put, važno je znati kako je u ovom smislu kupovine automobilskih dodataka, važno znati kako nije poželjno kupovati modele jako velikog kapaciteta, ako već u početku znate da ih nikada nećete u potpunosti iskoristiti.  Naime, modeli većeg kapaciteta su znatno skuplji, također znatno utječu na potrošnju goriva tijekom vožnje i aerodinamiku automobila. Ukratko, zaista nema smisla kupiti nešto što nećete u potpunosti iskoristiti te ono što će vam otežavati put, posebno kada je on dug. (više…)
Auto parking senzori za sigurno parkiranje

Auto parking senzori za sigurno parkiranje

Avtomoto
Auto senzori za parking postavljaju se u prednje, stražnje i bočne branike. Oni su sigurnosni, električni uređaj u automobilu, koji će vas upozoriti kada se nalazite blizu neke prepreke. Tako ćete biti sigurni da ne udarite u neki objekt i ne oštetite vozilo. (više…)