Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Avtomoto

Karoserija automobila kao glavni sigurnosni omotač

Karoserija automobila kao glavni sigurnosni omotač

Avtomoto
Automobili su postali nezaobilazan dio modernog života. Mnogi ih koriste gotovo svakodnevno pa je vrlo važno da su što sigurniji. Upravo zbog toga, karoserija automobila ima važnu ulogu u svakodnevnom iskustvu vožnje. Ona nije samo estetski aspekt vozila, kao što neki možda misle. Ona također doprinosi sigurnosti, aerodinamici, funkcionalnosti i ukupnom užitku u vožnji.  U ovom članku, istražit ćemo četiri glavne karakteristike karoserije za auto: funkcionalnost i dizajn, materijale koji se koriste, aerodinamiku i utjecaj na sigurnost. (više…)
Savjeti za očuvanje sjaja i vrijednosti vašeg automobila

Savjeti za očuvanje sjaja i vrijednosti vašeg automobila

Avtomoto
Za mnoge ljude, automobil je više od prijevoznog sredstva – predstavlja ulaganje i izraz osobnog stila. Očuvanje njegove vrijednosti i izgleda ključno je za svakog vlasnika automobila. U tom kontekstu, zaštita automobila nije samo estetska, već i funkcionalna. Tekstilni i gumeni tepisi za auto, zajedno sa zaštitom za prtljažnik, igraju važnu ulogu u održavanju unutrašnjosti vozila čistom i zaštićenom od habanja, vlage i prljavštine.  Tekstilni tepisi pružaju udobnost i estetski izgled, dok su gumeni tepisi za auto otporniji na vlagu i lakše se čiste. S druge strane, gumene kadice za prtljažnik automobila su idealno rješenje za zaštitu poda prtljažnika od prosutih tekućina i oštećenja. U ovom vodiču, istražit ćemo najbolje strategije i proizvode za zaštitu vašeg automobila kako bis...
Jet kacige za skuter za udobnost i stil

Jet kacige za skuter za udobnost i stil

Avtomoto
Kada je u pitanju vožnja skutera, sigurnost i udobnost su od izuzetne važnosti, a ključni faktor u tome je pravilno odabrana kaciga. Jet kacige za skuter nude izvanrednu zaštitu glave i lica, pružajući istovremeno osjećaj slobode i prozračnosti tokom vožnje. Karakterizira ih otvoreni dizajn koji omogućava dobar protok zraka, dok prisutnost vizira za kacige pruža dodatnu zaštitu od vjetra, prašine i insekata.  U ovom tekstu istražit ćemo različite vrste, istaknuti njihove prednosti u odnosu na druge vrste kaciga, kao i naglasiti važnost pravilnog odabira kako biste osigurali udobnost i sigurnost tijekom vožnje skutera. Spremni ste za uzbudljivu vožnju uz najbolju zaštitu koju one pružaju. Budući da jet kaciga za skuter ne prekriva cijelo lice i više je izložena zraku, udobnija j...
Presvlake volana automobila olakšavaju vožnju

Presvlake volana automobila olakšavaju vožnju

Avtomoto
U svijetu automobila, gdje svaki detalj ima ulogu u stvaranju ugodnog i estetskog doživljaja, presvlake volana automobila uglavnom ostaju neprimijećene, ali uloga istih u sigurnosti, udobnosti i estetici unutrašnjosti vozila ne može se zanemariti te stoga zaslužuju posebnu pozornost.  One su više od sasvim običnog dekorativnog dodatka; pružaju dodatni sloj zaštite, poboljšavaju samu ergonomiju i doprinose sveukupnom dojmu iskustva vožnje. Ova dubinska analiza istražit će različite aspekte, od materijala i dizajna do njihove funkcionalnosti i utjecaja na vozačko iskustvo. (više…)
Akumulator za auto osigurava rad elekronike

Akumulator za auto osigurava rad elekronike

Avtomoto
Automobilska industrija se tijekom posljednjih nekoliko godina itekako razvila. Brojne nove tehnologije koriste se u automobilima, a taj napredak nije zaobišao niti dio vezan uz elektroniku. Akumulator za auto je također doživio velike promjene. U počeku su se u automobile ugrađivali olovno-kiselinski modeli, a oni su se postupno razvijali u naprednije varijante.  Tako su vrlo popularni postali litij-ionski akumulatori za auto, posebno zbog svoje visoke gustoće energije i sposobnosti brzog punjenja. Takvi moderni automobilski akumulatori omogućuju vozačima dulje vožnje zbog dužeg vijeka trajanja i smanjenje emisija štetnih plinova. (više…)
Krovni nosači za auto za putovanje bez briga

Krovni nosači za auto za putovanje bez briga

Avtomoto
Kada je riječ o krovnim nosačima za auto, postoje i razni dodaci koji pružaju dodatnu funkcionalnost i praktičnost. Jedan od najčešćih dodataka su automobilski nosači za bicikl, koji omogućavaju siguran prijevoz bicikala na krovu automobila. Tu su i nosači za skije i snowboard, koji osiguravaju zaštitu i jednostavan transport tih sportskih oprema. Za putnike koji žele imati više prtljage na putovanju, postoji opcija montiranja kutija na njih, što omogućava siguran prijevoz dodatnih stvari. (više…)
Akumulatori za auto omogućuju rad uređaja u njemu

Akumulatori za auto omogućuju rad uređaja u njemu

Avtomoto
Jedna od razlika između automobila novije i starije generacije je u količini elektroničkih uređaja koji se u njima nalaze. Stariji automobili imali su dosta mehaničkih uređaja ugrađenih, odnosno za njih nije bila potrebna električna energija za rad. Današnji modeli automobila nakcrani su raznim elektroničkim uređajima, koji omogućuju razne funkcije, no za rad im je potrebna električna energija. A uređaji koji im to mogu osigurati su automobilski akumulatori. Postoje razne vrste, razni oblici i na sve treba paziti prilikom kupnje, a kako bismo vam olakšali kupnju, pročitajte ovaj članak. (više…)
Bolja vidljivost uz H7 LED žarulje

Bolja vidljivost uz H7 LED žarulje

Avtomoto
Pri vožnji automobila, posebno u noćnim uvjetima, vrlo je bitno da imate što bolji pregled na cestu, ali i što bolji pregled sa svake strane auta te ono što se događa iza vas. Kako biste to imali, mora biti zadovoljeno više uvjeta. Prije svega, morate imati čista stakla te dobro podešene retrovizore kako biste vidjeli što više prostora.  No, govorimo li o onome što projicira svjetlost, onda je jasno da su žarulje za auto najvažnije. Dostupne su u više različitih varijanti i oblika, a u posljednje vrijeme se često spominju H7 LED žarulje za auto kao odlično rješenje. (više…)