Četvrtak, 28 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Avtomoto

Akumulator za auto osigurava rad elekronike

Akumulator za auto osigurava rad elekronike

Avtomoto
Automobilska industrija se tijekom posljednjih nekoliko godina itekako razvila. Brojne nove tehnologije koriste se u automobilima, a taj napredak nije zaobišao niti dio vezan uz elektroniku. Akumulator za auto je također doživio velike promjene. U počeku su se u automobile ugrađivali olovno-kiselinski modeli, a oni su se postupno razvijali u naprednije varijante.  Tako su vrlo popularni postali litij-ionski akumulatori za auto, posebno zbog svoje visoke gustoće energije i sposobnosti brzog punjenja. Takvi moderni automobilski akumulatori omogućuju vozačima dulje vožnje zbog dužeg vijeka trajanja i smanjenje emisija štetnih plinova. (više…)
Krovni nosači za auto za putovanje bez briga

Krovni nosači za auto za putovanje bez briga

Avtomoto
Kada je riječ o krovnim nosačima za auto, postoje i razni dodaci koji pružaju dodatnu funkcionalnost i praktičnost. Jedan od najčešćih dodataka su automobilski nosači za bicikl, koji omogućavaju siguran prijevoz bicikala na krovu automobila. Tu su i nosači za skije i snowboard, koji osiguravaju zaštitu i jednostavan transport tih sportskih oprema. Za putnike koji žele imati više prtljage na putovanju, postoji opcija montiranja kutija na njih, što omogućava siguran prijevoz dodatnih stvari. (više…)
Akumulatori za auto omogućuju rad uređaja u njemu

Akumulatori za auto omogućuju rad uređaja u njemu

Avtomoto
Jedna od razlika između automobila novije i starije generacije je u količini elektroničkih uređaja koji se u njima nalaze. Stariji automobili imali su dosta mehaničkih uređaja ugrađenih, odnosno za njih nije bila potrebna električna energija za rad. Današnji modeli automobila nakcrani su raznim elektroničkim uređajima, koji omogućuju razne funkcije, no za rad im je potrebna električna energija. A uređaji koji im to mogu osigurati su automobilski akumulatori. Postoje razne vrste, razni oblici i na sve treba paziti prilikom kupnje, a kako bismo vam olakšali kupnju, pročitajte ovaj članak. (više…)
Bolja vidljivost uz H7 LED žarulje

Bolja vidljivost uz H7 LED žarulje

Avtomoto
Pri vožnji automobila, posebno u noćnim uvjetima, vrlo je bitno da imate što bolji pregled na cestu, ali i što bolji pregled sa svake strane auta te ono što se događa iza vas. Kako biste to imali, mora biti zadovoljeno više uvjeta. Prije svega, morate imati čista stakla te dobro podešene retrovizore kako biste vidjeli što više prostora.  No, govorimo li o onome što projicira svjetlost, onda je jasno da su žarulje za auto najvažnije. Dostupne su u više različitih varijanti i oblika, a u posljednje vrijeme se često spominju H7 LED žarulje za auto kao odlično rješenje. (više…)
Motocross oprema za sve avanturiste

Motocross oprema za sve avanturiste

Avtomoto
U posljednje vrijeme sve više su se popularizirali sportovi koji su se nekada smatrali alternativnima i vrlo opasnima, a takva je situacija i s motociklizmom pa se njime tako danas bavi velik broj ljudi. Osim kupnje dobrog i kvalitetnog motocikla, svim motociklistima vrlo je važna i kupnja dobre i kvalitetne motocross opreme koja ih štiti od neželjenih ozljeda prilikom padova ili sudara s drugim sudionicima u prometu. (više…)
Čist auto izvana i iznutra uz auto kozmetiku

Čist auto izvana i iznutra uz auto kozmetiku

Avtomoto
Ono što većina vozača želi očistiti je središnja konzola na kojoj je prašina vrlo uočljiva. U te svrhe koriste se razni sprejevi kojima je potrebno poprskati je i nakon toga obrisati suhom krpom. Nerijetko su takvi sprejevi i dostupni u raznim mirisima pa ćete tako dodatno osvježiti prostor. (više…)