Utorak, 21 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Avtomoto

Spas za prijevoz bicikala na krovu auta

Spas za prijevoz bicikala na krovu auta

Avtomoto
Uz krovne nosače za auto koji su najprodavanija vrsta, nešto manje zastupljena, ali i dalje popularna vrsta su automobilski nosači za bicikle koji se montiraju na stražnja vrata. Kod ove vrste vrlo je važno napomenuti kako je prije kupnje vrlo važno odabrati nosače koji su namijenjeni točno vašem modelu automobila. U suprotnom, dolazi do narušavanja sigurnosti, ali i oštećenja automobila. (više…)
Krovna kutija riješit će vječni nedostatak prostora

Krovna kutija riješit će vječni nedostatak prostora

Avtomoto
Kada govorimo o kupnji krovnih kutija za automobil i organizaciju stvari za put, važno je znati kako je u ovom smislu kupovine automobilskih dodataka, važno znati kako nije poželjno kupovati modele jako velikog kapaciteta, ako već u početku znate da ih nikada nećete u potpunosti iskoristiti.  Naime, modeli većeg kapaciteta su znatno skuplji, također znatno utječu na potrošnju goriva tijekom vožnje i aerodinamiku automobila. Ukratko, zaista nema smisla kupiti nešto što nećete u potpunosti iskoristiti te ono što će vam otežavati put, posebno kada je on dug. (više…)
Auto parking senzori za sigurno parkiranje

Auto parking senzori za sigurno parkiranje

Avtomoto
Auto senzori za parking postavljaju se u prednje, stražnje i bočne branike. Oni su sigurnosni, električni uređaj u automobilu, koji će vas upozoriti kada se nalazite blizu neke prepreke. Tako ćete biti sigurni da ne udarite u neki objekt i ne oštetite vozilo. (više…)
Ogledalo za auto čini vožnju lakšom

Ogledalo za auto čini vožnju lakšom

Avtomoto
Ogledalo za auto ili retrovizor jedan je od najbitnijih dijelova auta jer omogućuje sigurnu vožnju u svim uvjetima i na svakoj vrsti ceste. Ogledalo ili retrovizor nužni je alat kojeg vozači koriste svakodnevno i to više puta, olakšavajući si vožnju dobivanjem dobrog pregleda ceste kojom voze, i to sa svih strana. Retrovizor je jedan od dijelova auto opreme kojeg slobodno možemo nazvati nezamjenjivima, ali i nužnima. No, nisu sva ogledala i retrovizori istog ranga i kvalitete pa vam ne mogu pružiti istu kvalitetu i korist. Zbog toga je bitno koje ćete ogledalo za auto izabrati i kupiti te tako steći veću korist i komociju tijekom vožnje. (više…)
Krovni nosači za siguran prijevoz tereta

Krovni nosači za siguran prijevoz tereta

Avtomoto
Gdje se mogu kupiti krovni nosači? Ako ste u potrazi za kupnjom krovnih nosača, tada svakako morate obratiti pažnju na online trgovine, koje nude odlične cijene i poznate brendove. Naš prijedlog su kvalitetni Nordrive krovni nosači koje možete kupiti u web trgovini Withcar. U ponudi su dostupni modeli za razne vrste automobila, a na vama je da izaberete koja vrsta nosača vam treba. Jednostavno odaberite artikle koje želite naručiti, izvršite narudžbu i paket će biti dostavljen na vašu kućnu adresu. (više…)
Ogledala za auto i ostali autodjelovi

Ogledala za auto i ostali autodjelovi

Avtomoto
Moram li baš mijenjati ogledalo za auto? Mnogi dolaze u napast da koriste nefunkcionalno ogledalo za auto jer ne žele platiti novo. Ipak, ovo je izuzetno opasno i nikako se ne preporučuje. Retrovizori su često meta biciklista ili automobila koji nam blizu prilaze, tako da nije neobično često mijenjati ovaj dio automobila. (više…)
Briga za okoliš uz DPF filter

Briga za okoliš uz DPF filter

Avtomoto
Čišćenje ili zamjena DPF filtera DPF filter spada u one autodijelove koji vozačima mogu stvoriti mnoge probleme. Idealno je da se on sam regenerira tijekom vožnje, no zbog stila vožnje, rute kojom se svakodnevno vozimo ili nekih drugih razloga, to nije uvijek moguće. Ako vam ne pomogne niti postupak nasilne regeneracije čišćenja filtera DPF opisanog iznad, preostaje vam još jedino klasično čišćenje ili zamjena. Slično se događa i u slučaju EGR ventila, koji ćete također morati zamijeniti ako čišćenje ne pomogne. (više…)
Auto držač za mobitel s punjačem

Auto držač za mobitel s punjačem

Avtomoto
Još jedno dobro rješenje za automobil je podloga protiv klizanja. Ona se jednostavno zalijepi na vaš automobil, te se na nju mogu staviti stvari poput mobitela ili novčanika i ona će ih zadržati na sebi. Ako vam držač za mobitel nije potreban, jer ne koristite mobitel tijekom vožnje, možete se odlučiti na kupnju podloge. Ona će stvoriti sigurno mjesto u vašem automobilu, za odlaganje stvari tijekom vožnje. Imajte na umu da je izrađena od materijala koji se uslijed dugotrajnog izlaganja suncu može krenuti topiti. Stoga, tijekom ljeta izbjegavajte njeno korištenje. (više…)
Nikada lakše do rezervnih autodijelova

Nikada lakše do rezervnih autodijelova

Avtomoto
Kupujte kvalitetne dijelove za automobil Kada dođe do kvara nekog dijela na automobilu, morat ćete ga zamijeniti. Tada vam se uvijek nude na izbor dvije mogućnosti, odnosno hoćete li se odlučiti za kupnju originalnih ili rezervnih autodijelova. Originalne komponente proizvode sami proizvođači automobila te su one svakako najbolja zamjena potrošenih ili pokvarenih dijelova. No, njihova cijena je uglavnom dosta visoka pa se brojni vozači ipak okreću alternativnim mogućnostima popravka auta.  (više…)
Cerada za auto odlična je zaštita na parkingu

Cerada za auto odlična je zaštita na parkingu

Avtomoto
Kao što smo već u uvodu napisali, cerada za auto štiti automobil od negativnih vremenskih uvjeta ili pretjeranog izlaganja suncu. Tuča je najveća prijetnja za automobile koji se nalaze na otvorenom, te može uzrokovati udubljenja na karoseriji. Servisiranje tih stvari zna koštati dosta novaca, a to nikome nije u planu. Osim tuče, cerada će zaštititi vaš automobil od prljavštine, kiše ili pak smole s drveća. Pretjerano izlaganje sunčevim zrakama izblijedit će boju automobila i nikako nije preporučljivo da automobil stoji na suncu dugo vremena. (više…)