Četvrtak, 19 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Zdravlje i ljepota

Sunčane naočale kao dio modnog trenda

Sunčane naočale kao dio modnog trenda

Zdravlje i ljepota
Iako su sunčane naočale u posljednje vrijeme došle u fokus zanimanja mnogih ljubitelja mode, ali i onih koji to nisu, one, upozoravaju stručnjaci, nipošto ne bi smjele ostati samo to – modni dodatak. Naime, korištenje sunčanih naočala trebalo bi se provoditi prvenstveno zbog zaštite vida svakog pojedinca od štetnog utjecaja sunčevog zračenja koje je prisutno tijekom cijele godine, a svoj vrhunac doživljava u ljetnim mjesecima. Upravo zbog te činjenice stručnjaci napominju da je prilikom kupnje sunčanih naočala vrlo važno obratiti pozornost na to da odabrani model pruža visoku razinu zaštite od štetnih sunčevih zraka kako bismo bili sigurni da su oči u potpunosti zaštićene i sigurne.  (više…)
Duga povijest ruževa za usne

Duga povijest ruževa za usne

Zdravlje i ljepota
Od nedavno je poznato kako se vizualno povećanje usana može postići i adekvatnim šminkanjem, bez potrebe za estetskim intervencijama. Tajna se krije u odabiru dobrih boja olovki za usne i kod ruževi za usne. Naime, kako bi se postigao efekt većih usana, potrebno je olovkom za usne malo precrtati prirodne usne, unutarnji dio usana blago prekriti olovkom, a zatim precizno nanijeti ruž za usne u željenoj boji.  Ukoliko se odaberu prave boje i sve se napravi precizno, na vrlo brz i jednostavan način postići ćete efekt većih i punijih usana. (više…)
Naglasite oči dobrim odabirom maskare

Naglasite oči dobrim odabirom maskare

Zdravlje i ljepota
Poznato je kako se određeni efekt na trepavicama postiže odabirom različitih vrsta maskare za oči i oblika njezine četkice. Tako se primjerice efekt dugih trepavica dobiva korištenjem maskare čija četkica je napravljena od sintetičkih vlakana te je malo zakrivljena. Dlačice moraju biti kratke i debele kako bi malo podignule trepavice.  Također, dobro je znati kako je za postizanje efekta duljih trepavica potrebno stavljanje veće količine maskare. Općenito, one koje imaju funkciju produžavanja trepavica, poput nekih Lovely maskara, nerijetko sadrže plastične polimere koji prianjaju uz trepavice i dodaju im nekoliko milimetara dužine. (više…)
Palete sjenila za žene koje nemaju vremena

Palete sjenila za žene koje nemaju vremena

Zdravlje i ljepota
Iako se najčešće koriste kako bi se našminkale oči, palete sjenila oči mogu se koristiti i u druge svrhe poput zamjene za tuš kada predstavljaju odlično rješenje kada shvatiš da se tuš potrošio. Važno je odabrati prikladnu boju te sjenilo nanijeti u liniji trepavica uz pomoć manjeg pljosnatog kista za nanošenje.  Također, ovakva paleta može poslužiti i kao zamjena za highlighter koji, iako je najtraženiji i najpopularniji make up proizvod u posljednjih nekoliko godina, nije nezamjenjiv. Zato ga dobra paleta svjetlucavih sjenila za oči vrlo lako može zamijeniti pa čak i popularni I Heart Revolution highlighter. (više…)
Od srama do samopouzdanja

Od srama do samopouzdanja

Zdravlje i ljepota
Poznato je kako se još od prošlosti gubitak kose smatrao nečim sramotnim, čak i kada je on rezultat, odnosno posljedica procesa starenja, a posebno kada je riječ o gubitku kose koji nastupa kao posljedica malignih bolesti i kemoterapija. Do nedavno mnoge su žene i muškarci oboljeli od malignih bolesti nerado napuštali svoje domove upravo zbog straha od osude i pogleda. (više…)
Mnogi imaju problema sa zatvorom

Mnogi imaju problema sa zatvorom

Zdravlje i ljepota
Ipak, svaki organizam je različit te se probava kod svakog pojedinca događa na specifičan način, u specifičnom vremenskom trajanju pa tako neke osobe imaju stolicu i do 3 puta dnevno, dok je to kod nekih 3 puta tjedno što ih ne ometa u normalnom funkcioniranju. Zadnji podatak se uzima kao mjerilo te se smatra da ukoliko osoba ima stolicu manje od 3 puta tjedno ona pati od zatvora. (više…)
Kozmetika dostupna svima

Kozmetika dostupna svima

Zdravlje i ljepota
NYX Professional Makeup je kozmetički brend koji je osnovan u Americi 1999. godine, a iz godine u godinu njegova popularnost diljem svijeta samo raste. Ono zbog čega je NYX Professional Makeup postao tako popularan je činjenica da su u svojim proizvodima spojili kvalitetu i pristupačnu cijenu. Takvim pristupom suprotstavili su se skupim brendovima koji su bili teško dostupni širim masama i pristupačnim drogerijskim proizvodima čija kvaliteta nije bila dobra. (više…)
Budite fit uz plank vježbu

Budite fit uz plank vježbu

Zdravlje i ljepota
Tjelovježba je u svakom slučaju dobra za tijelo. Ipak, neke su vježbe bolje od drugih želite li svoje tijelo brzo i efikasno dovesti u formu. Plank vježba jedna je od takvih vrsta tjelovježbe, koju mogu trenirati gotovo svi ljudi, a u relativno kratkom roku dati će vam odlične rezultate na cijelom tijelu. Najbitnije je samo da je izvodite pravilno, jer u suprotnom mogli biste si i naštetiti, odnosno mogli biste istegnuti mišić, što bi moglo rezultirati neugodnom boli. (više…)
Tople, udobne i nezaobilazne jakne za zimu

Tople, udobne i nezaobilazne jakne za zimu

Zdravlje i ljepota
Osim softshell jakni, softshell materijal se danas može pronaći u nizu različitih vrsta odjeće i obuće. Softshell radne cipele veoma su popularne, jer nude pokretnost i udobnost nošenja te su veoma prozračne. Vašim će stopalima ponuditi zaštitu od zime, ali i od vlage poput: KišeBljuzge Snijega (više…)