Ponedjeljak, 6 travnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Računala i tehnologija

Ne dopustite mobitelu da se isprazni

Ne dopustite mobitelu da se isprazni

Računala i tehnologija
Kao i kod svih električnih pomagala s baterijom, veoma je važno birati kvalitetu prije svega. S obzirom da tijekom punjenja vanjske baterije, kao i tijekom punjenja samog mobitela može doći do pregrijavanja, važno je birati modele marki koje su priznate i prepoznate. Tako ćete biti sigurniji od mogućih nezgoda.  Uz to, kvaliteta baterije za mobitele, koja će se pokazati vremenom, veoma je bitna. Vanjska baterija, kao i baterija samog mobitela tijekom vremena gubi na kapacitetu, pa je veoma važno da je napravljena kvalitetno, kako bi ti gubitci bili što manji, a baterija za mobitele što dulje bila korisna. (više…)
Printanje je efikasnije uz toner za printer

Printanje je efikasnije uz toner za printer

Računala i tehnologija
Pravo sredstvo za ispis stranica Postoje dvije vrste printera:  Laserski Ink-jet Osim što sredstva za ispis (toner ili boju) morate nabaviti prema tipu printera, oni ovise i o tome koji je model i proizvođač printera. Primjerice, u HP ink-jet printer ići će i HP boja za printer. Kod kupnje je veoma važno odabrati pravi medij, jer HP boja za printer neće raditi u HP laserskom printeru, već za njega morate nabaviti HP toner za printer. Razlog tomu jest što ove dvije vrste printera rade na potpuno drugačiji način, a i samo sredstvo za ispis je potpuno drugačije pa pripazite kod kupnje! (više…)
Sigurnost je važna pri internetskoj kupnji

Sigurnost je važna pri internetskoj kupnji

Računala i tehnologija
Isto kao što su pri pokretanju web stranice morali ugovoriti usluge kao što su web hosting, registracija domene i sl., potrebno je i da ugovore usluge korištenja certifikata SSL kako bi osigurali višu razinu sigurnosti za svoje kupce. Bez obzira planirate li otvaranje web trgovine ili klasične web stranice, morate od negdje krenuti. A prva usluga koja vam je potrebna je web hosting. Pod tom uslugom se podrazumijeva smještanje web stranica na nekom poslužitelju, ili mogućnost zakupa cijelog poslužitelja.  (više…)
Original ili zamjenska tinta za printer?

Original ili zamjenska tinta za printer?

Računala i tehnologija
Većina kućanstava u današnje vrijeme ima printer. Dok je sa svojim dolaskom bio ekskluzivna oprema za neke veće firme, danas je standard u gotovo svakom kućanstvu. Većina ljudi zbog manje potrebe za printanjem koristi inkjet pisač, koji za svoju upotrebu treba tintu. Budući da je on jeftinija početna investicija od laserskog printera, većina se upravo odluči na njegov odabir, ne znajući da je tinta za printer dosta skupa. Zbog toga ćemo vas kroz današnji tekst uputiti na razlike između original i zamjenskih tinta i tonera. (više…)
Pokorite slovensko tržište uz odgovarajuću domenu

Pokorite slovensko tržište uz odgovarajuću domenu

Računala i tehnologija
Domena .SI zapravo predstavlja slovensku nacionalnu domenu. Svaka zemlja ima svoju i one se razlikuju u kratici. A ta kratica je zapravo kratica zemlje. Slovenska je tako si, hrvatska hr itd. Također, u svakoj zemlji je jedna organizacija zadužena za administraciju nacionalne domene. Za Sloveniju je to ARNES, odnosno Akademska i istraživačka mreža Slovenije. (više…)
Hrvatski hosting za pomoć u uspjehu tvrtke

Hrvatski hosting za pomoć u uspjehu tvrtke

Računala i tehnologija
Paketi hrvatskog hostinga Kako sve na bi ostalo samo na različitim vrstama, a i kako bi se tvrtke koje nude ove usluge i primjerice usluge kao što je registracija domene mogle razlikovati, nude razne pakete smještaja web stranica. A ti paketi se razlikuju u brojnim sitnicama, kao što su broj e-mail adresa koje korisnik može koristiti, uključene antivirusne zaštite, poddomene koje su korisniku na raspolaganju i slično. Svaki od tih paketa ima jasno definirane usluge koje sadrži, a ovisno o broju uključenih usluga se na kraju razlikuje i cijena. (više…)
Digg CMS je donio mnogo zanimljivosti u internetski svijet

Digg CMS je donio mnogo zanimljivosti u internetski svijet

Računala i tehnologija
Svi korisnici koji su već duže vrijeme na internetu svjedoci su brojnih velikih stvari koje su se dogodile i koje su na određeni način uzdrmale internetsku scenu. Neke od njih se uz današnju tehnologiju čine poprilično banalne i totalno nezanimljvije, no upravo su one postavile odlične temelje za sve ono što se kasnije razvilo prateći njihovu prvotnu ideju.  U počecima interneta na ovim područjima, kada se još koristio modem za spajanje, stvari poput BBS-a, IRC-a, USENETA i slično bile su nešto što je za to vrijeme bilo poprilično napredno. U web svijetu, napredak je također bio itekako vidljiv. Web stranice su bile sve naprednije i pojavljivale su se neke koje su postale iznimno popularne i koje su danas podloga za neke slične web stranice. Jedan od njih je i Digg, odnosno Digg C
Powerbank baterije za mobitele online

Powerbank baterije za mobitele online

Računala i tehnologija
Gdje kupiti powerbank baterije za mobitele? Već u samom naslovu teksta dali smo odgovor na ovo pitanje, a odgovor je online. Powerbank baterije za mobitele dostupne su u većini trgovina i danas su rado korišten dodatak za mobitele i kod mlađih i kod starijih generacija. Ipak, i dalje je najveći izbor prijenosnih baterija u raznim online trgovinama, poput web shopa gizzmo.hr. (više…)