Subota, 6 ožujkaStranica o Hrvatski
Shadow

Računala i tehnologija

Bežične slušalice za nesmetano uživanje u glazbi

Bežične slušalice za nesmetano uživanje u glazbi

Računala i tehnologija
Raznovrsnost oblika i veličina slušalica Bežične slušalice za mobitel i druge uređaje se danas proizvode u tri standardna oblika: naglavne- rade po istom principu kao i žične slušalice te su najbolji izbor za kućnu upotrebu ili one koji žele maksimalno uživati u zvuku i zvučnim efektima. Odličan su izbor ukoliko ih mislite uparivati s laptopom te na taj način slušati svoju omiljenu seriju ili film.one koje se postavljaju na uho- kao i naglavne, rade po principu kao istovrsne žične slušaliceone koje se postavljaju u uho- značajno su skuplje, lakše ih je izgubiti. Najpraktičnije su za osobe koje se bave nekom sportskom aktivnošću jer najmanje ometaju, a ujedno su i vrlo malene i praktične pa ne zauzimaju puno mjesta.  (više…)
Čuvajte mobitel na sigurnom u futroli za mobitel

Čuvajte mobitel na sigurnom u futroli za mobitel

Računala i tehnologija
Klasične futrole za mobitele najčešće se rade u univerzalnim veličinama, što potragu za odgovarajućim modelom čini jednostavnijom. Ipak, kod kupnje svakako isprobajte futrolu za telefon, kako biste vidjeli odgovaraju li njene dimenzije vašem telefonu.  Planirate li je koristiti skupa s maskom ili pak uz popsocket za telefon, svakako kupite model koji je nešto veći od samog telefona. To će omogućiti jednostavnije izvlačenje i vraćanje mobitela u futrolu nakon što ste gotovi s njegovim korištenjem. Preuske futrole za mobitel također će se tijekom vremena razvući ili pak popucati na šavovima, što može utjecati i na njihovu trajnost. (više…)
Sportske kamere za snimanje u pokretu

Sportske kamere za snimanje u pokretu

Računala i tehnologija
Dodaci za akcijske kamere Budući da su sportske kamere male i namijenjene snimanju u pokretu, razni dodatci pomoći će vam da uhvatite svaki trenutak iz što boljeg kuta. Akcijske kamere dolaze s određenim dodatcima, no ovisno o vašim potrebama neke ćete morati naručiti i sami. Jedan od najpopularnijih dodataka je stabilizator. Na njega možete postaviti kameru ili mobitel, a omogućit će vam snimanje bez imalo vibracija. Potpuno miran video i mogućnost snimanja nekih cinema scena uz pomoć daljinskog na njemu. Osim njega, u ponudi se može pronaći standardni selfie štap, mikrofon, dodatna baterija ili dodatci koji će vam pomoći da kameru montirate na razne dijelove tijela ili stvari.  (više…)
Zašto odabrati VPS hosting ?

Zašto odabrati VPS hosting ?

Računala i tehnologija
Iako je web hosting opće poznatiji pojam nego VPS hosting, u današnje vrijeme VPS ima niz prednosti u odnosu na hosting. Ova usluga omogućava vam direktan pristup serveru i mogućnost dijeljenja performansi servera s drugim korisnicima. VPS hosting za web stranice je trenutno najpopularniji, te je ujedno i najbolji odabir. (više…)
Iskoristite prednosti interneta za svoje poslovanje

Iskoristite prednosti interneta za svoje poslovanje

Računala i tehnologija
Kada se odlučite za određenu tvrtku putem koje ćete registirati domenu na internetu, sam postupak je vrlo jednostavan i kod svih tvrtki je uglavnom isti. Prvi korak će uvijek biti provjera domene. Nakon što unesete željeni naziv i esktenziju, sustav će vam dati informaciju o tome je li ona slobodna. Ako nije, dobit ćete određene prijedloge koje možete uzeti u obzir ili krenuti ispočetka. Imajte na umu da su moguće kombinacije, odnosno da čak i ako je naziv željene domene zauzet, možete se odlučiti za neku drugu ekstenziju i na kraju opet djelomično dobiti što ste željeli. (više…)
Uz zanimljive web stranice do velike posjećenosti

Uz zanimljive web stranice do velike posjećenosti

Računala i tehnologija
Razne mogućnosti smještaja web stranica Web hosting stranica dostupan je u više različitih vrsta te svatko treba odlučiti koji oblik mu je naprikladniji. Vlasnici web stranica se tako najčešće odlučuju za jednu od sljedeće tri vrste: Dijeljeni hostingVPSZakup cijelog servera Upravo ove tri vrste hostinga internetskih stranica mnogima su se pokazale kao najoptimalnije te se samo potrebno odlučiti za jednu od njih. (više…)
Ne dopustite mobitelu da se isprazni

Ne dopustite mobitelu da se isprazni

Računala i tehnologija
Kao i kod svih električnih pomagala s baterijom, veoma je važno birati kvalitetu prije svega. S obzirom da tijekom punjenja vanjske baterije, kao i tijekom punjenja samog mobitela može doći do pregrijavanja, važno je birati modele marki koje su priznate i prepoznate. Tako ćete biti sigurniji od mogućih nezgoda.  Uz to, kvaliteta baterije za mobitele, koja će se pokazati vremenom, veoma je bitna. Vanjska baterija, kao i baterija samog mobitela tijekom vremena gubi na kapacitetu, pa je veoma važno da je napravljena kvalitetno, kako bi ti gubitci bili što manji, a baterija za mobitele što dulje bila korisna. (više…)
Printanje je efikasnije uz toner za printer

Printanje je efikasnije uz toner za printer

Računala i tehnologija
Pravo sredstvo za ispis stranica Postoje dvije vrste printera:  Laserski Ink-jet Osim što sredstva za ispis (toner ili boju) morate nabaviti prema tipu printera, oni ovise i o tome koji je model i proizvođač printera. Primjerice, u HP ink-jet printer ići će i HP boja za printer. Kod kupnje je veoma važno odabrati pravi medij, jer HP boja za printer neće raditi u HP laserskom printeru, već za njega morate nabaviti HP toner za printer. Razlog tomu jest što ove dvije vrste printera rade na potpuno drugačiji način, a i samo sredstvo za ispis je potpuno drugačije pa pripazite kod kupnje! (više…)
Sigurnost je važna pri internetskoj kupnji

Sigurnost je važna pri internetskoj kupnji

Računala i tehnologija
Isto kao što su pri pokretanju web stranice morali ugovoriti usluge kao što su web hosting, registracija domene i sl., potrebno je i da ugovore usluge korištenja certifikata SSL kako bi osigurali višu razinu sigurnosti za svoje kupce. Bez obzira planirate li otvaranje web trgovine ili klasične web stranice, morate od negdje krenuti. A prva usluga koja vam je potrebna je web hosting. Pod tom uslugom se podrazumijeva smještanje web stranica na nekom poslužitelju, ili mogućnost zakupa cijelog poslužitelja.  (više…)