Srijeda, 30 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Dom

LED žarulje omogućavaju štedljivo osvjetljavanje

LED žarulje omogućavaju štedljivo osvjetljavanje

Dom
Klasične žarulje većinom su imate toplo, gotovo žuto svjetlo, dok su one štedne najčešće imale hladno, plavičasto svjetlo. LED žarulje se pak mogu pronaći u nizu tonova svjetla, od tople žute pa sve do hladne plave, prema potrebama. Prostorije poput dnevnog boravka i spavaće sobe najbolje je osvijetliti modelima tople bijele boje, pogotovo kada se radi o stolnim lampama i drugoj sekundarnoj rasvjeti. S druge strane, prostore poput kuhinje i kupaonice najbolje je osvijetliti hladnim bijelim LED lampama, jer one za isti broj lumena daju osjećaj bolje osvijetljenosti. (više…)
Vodilice su sastavni dio raznih strojeva

Vodilice su sastavni dio raznih strojeva

Dom
Vodilice su sastavni dio strojeva, a one osiguravaju pravocrtno gibanje određenih dijelova u stroju. Pomoću njih se osigurava gibanje pomičnih dijelova stroja ka nepomičnim, uz pomoć djelovanja vanjske sile. Rad raznih strojeva, instrumenata, uređaja i aparata - bez vodilica ne bi bio moguć. Postoje razne vrste vodilica, koje su prilagođene za određene namjene. S njima se nastoji eliminirati sila trenja, te olakšati pravocrtno gibanje dijelova sa što manjom silom. Najpopularnije su elastične, valjne i klizne vodilice. (više…)
Stropna rasvjeta je neophodna u svakoj prostoriji

Stropna rasvjeta je neophodna u svakoj prostoriji

Dom
Dodatna rasvjetna tijela Kod nekih prostorija dobro je koristiti i neka dodatna rasvjetna tijela. Stropna rasvjeta pružit će jednoliko osvjetljenje cijele prostorije, no za ugodnost boravka u određenim dijelovima samostojeće lampe ili lampe za radni stol moraju biti prisutne. Prilikom večernjeg opuštanja na kauču u dnevnom boravku i čitanja knjige, kako biste imali što bolje osvjetljenje pomoći će vam samostojeća lampa. (više…)
LED rasvjeta je sve popularniji način osvjetljenja

LED rasvjeta je sve popularniji način osvjetljenja

Dom
Kada je početkom 20. stoljeća otkrivena LED tehnologija, nitko nije prepoznao njenu kvalitetu i pozabavio se njenim usavršavanjem. Tek na kraju 20. stoljeća je LED tehnologija krenula s pravim razvijanjem i 1993. je stvorena prva LED rasvjeta visoke svjetline. Upravo to je bio početak revolucije u polju rasvjete, jer je LED danas najpopularniji i najbolji oblik rasvjete. Kroz daljnji tekst upoznati ćemo Vas s njenim prednostima i razlozima zbog kojih biste se trebali odlučiti na ovu rasvjetu, ali ćemo i otkriti ima li LED rasvjeta mane. (više…)
Moderne i kvalitetne vrtne garniture

Moderne i kvalitetne vrtne garniture

Dom
Vrste garnitura za vrt Glavna podjela garnitura je prema materijalu, a osim toga dijele se i prema veličini, tj. od čega se sve sastoje. Prema materijalima, najbolji odabir su vrtne garniture od ratana, jer pružaju najbolji omjer cijene, kvalitete i izgleda, no prema vlastitoj želji možete odabrati i neke druge garniture, a niže ćemo napisati prednosti i mane svake. (više…)
Pronađite idealnu nekretninu u Ljubljani

Pronađite idealnu nekretninu u Ljubljani

Dom
Ljubljana je glavni grad Slovenije, a ujedno i grad koji stalno raste, i po broju stanovnika, ali i po broju nekretnina. Građevinska industrija je vrlo jaka i svi se trude udovoljiti sve većem priljevu stanovnika. Tako se gradi sve više nekretnina. Kao i u brojnim drugim gradovima, najtraženiji su stanovi u Ljubljani. Ima ih u svim veličinama, od onih malih, tzv. garsonjera, od svega nekoliko desetaka kvadrata pa sve do onih velikih, luksuznih stanova, veličine i preko 100 kvadratnih metara. (više…)
Ukrasite dom zidnim naljepnicama

Ukrasite dom zidnim naljepnicama

Dom
Jednostavno postavljanje naljepnica na zid Razlog iz kojega se mnogi često odlučuju upravo za zidne naljepnice za dnevni boravak je njihova jednostavnost postavljanja i skidanja. Ovisno o dimenzijama, prije samog postavljanja važno ih je posložiti tako da pravilno prikazuju motiv te izravnati.  (više…)
Nekretnine u Grosuplju odlična su investicija

Nekretnine u Grosuplju odlična su investicija

Dom
Grosuplje je maleni grad od oko 7 tisuća stanovnika, koji se nalazi južno od Ljubljane. Prvi put spomenuto u spisima iz ranog 12. stoljeća, Grosuplje je bogato poviješću, ali i prirodnim bogatstvima koje ga čine savršenim prostorom za život. Udaljeno svega 20 kilometara od Ljubljane, dovoljno je blizu glavnom i najvećem gradu Slovenije da biste mogli uživati u svim dobrim stranama gradskog života, poput bolje ponude poslova, mnoštva obrazovnih i zdravstvenih centara te dobre prometne povezanosti. (više…)
Growbox omogućuje uzgoj i izvan sezone

Growbox omogućuje uzgoj i izvan sezone

Dom
Jedan od glavnih razloga za korištenje zašto mnogi koriste growbox je kontinuirana proizvodnja koja se proteže tijekom cijele godine. To je sustav za uzgajanje biljaka unutar zatvorenog prostora, koji može doći u mnogo različitih dimenzija, no generalno ne prelazi veličinu prosječna ormara. Upravo te dimenzije morate uzeti u obzir jer u njemu ipak nećete moći uzgojiti cijeli vrt. Ipak, veseli li vas uzgoj biljaka, povrća ili cvijeća, growbox je odličan dodatak jer će vam omogućiti uzgoj i izvan sezone. (više…)