Subota, 2 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Dom

Pametno osvijetlite svoj dom

Pametno osvijetlite svoj dom

Dom
Ono na što stručnjaci uvijek upozoravaju je to da je prilikom odabira važno dobro razmisliti o tome kojem prostoru je ona namijenjena. A također i koja količina svjetlosti je potrebna da bi se taj prostor adekvatno osvijetlio. (više…)
Žarulje su dio svakog doma

Žarulje su dio svakog doma

Dom
Pojavom električne energije i svjetlosti, počeo je razvoj i vodiča svjetlosti, odnosno žarulja. U početku je postojao samo jedan tip, dok su se vremenom na tržištu počele pojavljivati razne vrste, od kojih su neke sugerirale i znatne uštede električne energije tijekom korištenja.  One se danas mogu pronaći i u različitim oblicima – od klasičnih vretenastih pa do onih za LED reflektore i ugradbena rasvjetna tijela. Izbor je velik i svatko mora odlučiti koji oblik mu najviše odgovara. (više…)
Rotirajuća kosilica za košnju bez stresa

Rotirajuća kosilica za košnju bez stresa

Dom
S obzirom na to da je košnja trave zahtjevan posao rotirajuća kosilica je vrsta alata na kojeg se uvijek možete osloniti jer može raditi neograničeno. Snaga ove kosilice osigurava dobro obavljen posao i kada je trava viša ili vlažnija. Vrste rotirajućih kosilica Ovisno o tome koji motor imaju, rotirajuće kosilice se dijele na benzinske, akumulatorske i električne kosilice. Odabir kosilice u potpunosti ovisi o travnjaku koji kosite pa prilikom kupovine obratite pozornost na to koliko jaku kosilicu trebate i koja od ponuđenih više odgovara vašim potrebama. (više…)
Dizalica topline za bazen je učinkovito rješenje za vaš bazen

Dizalica topline za bazen je učinkovito rješenje za vaš bazen

Dom
Dizalica topline za bazen radi na istom principu kao i dizalica topline za grijanje stambenih jedinica: kroz grijanje okolnog zraka, ali se one ipak razlikuju po načinu rada s obzirom na to da im je i namjena drugačija.  Što je dizalica topline? Najvažnija razlika je smještaj jedinice za grijanje koji je u slučaju grijanja kuće postavljen tako da se unutar kuće nalazi jedna jedinica, a izvan kuće druga pa se tu govori o unutarnjoj i vanjskoj jedinici. U slučaju dizalice topline za bazen, obje jedinice za grijanje se nalaze izvan bazena, postavljene uz sam bazen.  (više…)
Plastične tegle za cvijeće kao popularan izbor

Plastične tegle za cvijeće kao popularan izbor

Dom
Izdržljivost i nešto slabija estetika Ukoliko vam pri izboru tegli za cvijeće nije važan njihov izgled, ako ih birate samo prema njihovoj cijeni ili pak namjeravate posaditi bilje ili cvijeće koje je bujno, odličan izbor za vas je kupnja plastične tegle za cvijeće. Naime, njihove glavne karakteristike su to što su: Iznimno laganeIzdržljivePružaju dobru vodenu izolaciju biljkamaCjenovno pristupačne (više…)
Profesionalna njega starih osoba i čišćenje

Profesionalna njega starih osoba i čišćenje

Dom
Pričajte s njima i pitajte ih pitanja Nažalost, zbog ubrzanog tempa života kojeg svi živimo, teško je fokusirati se na sve odjednom. Zbog toga je teško svima ugoditi u isto vrijeme i biti prisutan na toliko mjesta odjednom. Jedna od stvari na koje zaboravljamo je pitati druge kako su, što rade i kakav im je bio dan. Njega starih osoba u domu je profesionalna, no nemojte zaboraviti na to da im je potrebna i emocionalna povezanost s bližnjima. (više…)
Vrtne garniture za uživanje i odmor

Vrtne garniture za uživanje i odmor

Dom
Odabir vrtne garniture Kupnja vrtne garniture se razlikuje s obzirom na to koliko kvadrata otvorenog prostora imate. Manji i skučeniji prostori kao što su balkoni zahtijevaju manje garniture koje odlikuje: lakoćapraktičnost sklapanjaotpornost na razne vremenske uvjete (više…)
Koraci do savršenog vrtnog namještaja

Koraci do savršenog vrtnog namještaja

Dom
Jedan od prvih elemenata o kojima se razmišlja pri kupnji bilo čega pa tako i vrtnog namještaja je svakako cijena. Prije same kupnje trebali biste odrediti budžet kojim raspolažete, a kako ga ne biste premašili, a možda i uštedjeli, savjetuje se da kupujete vrtni namještaj prije početka sezone ili nakon nje kada prodaja takvih artikala pada pa su samim tim i cijene nešto niže i povoljnije. (više…)
Kamen i ploče od kamena koriste se od davnina

Kamen i ploče od kamena koriste se od davnina

Dom
Ploče od kamena koriste dugi niz godina. Kamen je danas cijenjeni materijal i često se može vidjeti njegova primjena na raznim mjestima. Primjerice, ploče od kamena česte su koristi kod nadgrobnih spomenika, raznih vanjskih kuhinjskih elemenata i slično. U početku su se kamene ploče oblikovale pod utjecajem prirode, dok se one danas oblikuju uz pomoć različitih strojeva te se na taj način  prilagođavaju najrazličitijim potrebama i željama kupaca. Benkovačke ploče od kamena, ali i sam kamen, vremenom su postali simbolom Dalmacije i Mediterana gdje i danas dominiraju rustikalne kamene kuće i dvorišta, kao snažna uspomena na pretke. (više…)