Nedjelja, 28 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Dom

Kućanski aparati omogućuju lakši i ugodniji život

Kućanski aparati omogućuju lakši i ugodniji život

Dom
Kada biste ženi koja je živjela i održavala kućanstvo sredinom 19. stoljeća pokazali mašinu za pranje rublja ili suđa, mikser, blender ili pak sušilicu za rublje, zasigurno bi bila jako ljubomorna. Uz kućanske aparate, život je značajno lakši, a kućanske poslove obavljamo mnogo brže. Bez obzira na to opremate li stan po prvi put ili samo želite unaprijedite svoju kolekciju bijele tehnike, to su proizvodi čiju kupovinu uvijek imamo u planu.  Bez obzira na to što ih, generalno, nije potrebno često mijenjati, ukoliko ih imamo mnogo, uvijek će nešto trebati zamijeniti ili unaprijediti. Ipak, njihova cijena mala je u usporedbi s količinom vremena i energije koju nam uštede.  (više…)
Uredite dom uz vrhunsko osvjetljenje stropnih svjetiljki

Uredite dom uz vrhunsko osvjetljenje stropnih svjetiljki

Dom
Svatko tko se u nekom trenutku bavio uređenjem svog ili tuđeg doma svjestan je da to nije nimalo jednostavan posao. Čak i slučaju da raspolažete s neograničenim budžetom, što uglavnom nije slučaj, postoji veliki broj stvari o kojim treba voditi računa, počevši od rasporeda prostorija, odabira namještaja…  Odabir idealnog osvjetljenja nije prva stvar koja većini ljudi padne na pamet kada je riječ o uređenju doma, ali je izrazito bitna stavka koja može biti presudna pri kreiranju savršene atmosfere. Savršeno osvjetljenje koje mogu omogućiti stropne svjetiljke može vizualno povećati prostor, stvoriti ugodnu atmosferu te učiniti boravak u vašem domu maksimalno ugodnim, pogotovo u slučaju da vaš dom ne dobiva velike količine prirodnog dnevnog svjetla.  Plafonjere se postavljaju...
Karte grada čest su ukras na zidu

Karte grada čest su ukras na zidu

Dom
Karta ili mapa umanjena je slika Zemljine površine ili samo jednog njezinog tijela. Dok karte svijeta imaju tehničke probleme u obliku nužnih deformacija koje se događaju zbog zakrivljenosti Zemljine površine koja otežava prikaz cijele Zemljine površine u ravnini, karte grada taj problem nemaju. Na njima su prikazani mali dijelovi Zemljine površine te na nema očitih deformacija, a uz to, na njima je prikazano više ili manje detalja i pojedinosti tog grada.  Karte se mogu upotrebljavati u različite znanstvene, tehničke, kulturne ili osobne potrebe, a dijele se prema mjerilu, sadržaju i svrhi. U kutu svake karte, pa tako i karata grada, nalazi se mjerilo koje omogućuje korisniku shvaćanje stvarne veličine i udaljenosti među objektima. To je posebno korisno kod onih koje prikazuju gr...
Pametno osvijetlite svoj dom

Pametno osvijetlite svoj dom

Dom
Ono na što stručnjaci uvijek upozoravaju je to da je prilikom odabira važno dobro razmisliti o tome kojem prostoru je ona namijenjena. A također i koja količina svjetlosti je potrebna da bi se taj prostor adekvatno osvijetlio. (više…)
Žarulje su dio svakog doma

Žarulje su dio svakog doma

Dom
Pojavom električne energije i svjetlosti, počeo je razvoj i vodiča svjetlosti, odnosno žarulja. U početku je postojao samo jedan tip, dok su se vremenom na tržištu počele pojavljivati razne vrste, od kojih su neke sugerirale i znatne uštede električne energije tijekom korištenja.  One se danas mogu pronaći i u različitim oblicima – od klasičnih vretenastih pa do onih za LED reflektore i ugradbena rasvjetna tijela. Izbor je velik i svatko mora odlučiti koji oblik mu najviše odgovara. (više…)
Rotirajuća kosilica za košnju bez stresa

Rotirajuća kosilica za košnju bez stresa

Dom
S obzirom na to da je košnja trave zahtjevan posao rotirajuća kosilica je vrsta alata na kojeg se uvijek možete osloniti jer može raditi neograničeno. Snaga ove kosilice osigurava dobro obavljen posao i kada je trava viša ili vlažnija. Vrste rotirajućih kosilica Ovisno o tome koji motor imaju, rotirajuće kosilice se dijele na benzinske, akumulatorske i električne kosilice. Odabir kosilice u potpunosti ovisi o travnjaku koji kosite pa prilikom kupovine obratite pozornost na to koliko jaku kosilicu trebate i koja od ponuđenih više odgovara vašim potrebama. (više…)
Dizalica topline za bazen je učinkovito rješenje za vaš bazen

Dizalica topline za bazen je učinkovito rješenje za vaš bazen

Dom
Dizalica topline za bazen radi na istom principu kao i dizalica topline za grijanje stambenih jedinica: kroz grijanje okolnog zraka, ali se one ipak razlikuju po načinu rada s obzirom na to da im je i namjena drugačija.  Što je dizalica topline? Najvažnija razlika je smještaj jedinice za grijanje koji je u slučaju grijanja kuće postavljen tako da se unutar kuće nalazi jedna jedinica, a izvan kuće druga pa se tu govori o unutarnjoj i vanjskoj jedinici. U slučaju dizalice topline za bazen, obje jedinice za grijanje se nalaze izvan bazena, postavljene uz sam bazen.  (više…)
Plastične tegle za cvijeće kao popularan izbor

Plastične tegle za cvijeće kao popularan izbor

Dom
Izdržljivost i nešto slabija estetika Ukoliko vam pri izboru tegli za cvijeće nije važan njihov izgled, ako ih birate samo prema njihovoj cijeni ili pak namjeravate posaditi bilje ili cvijeće koje je bujno, odličan izbor za vas je kupnja plastične tegle za cvijeće. Naime, njihove glavne karakteristike su to što su: Iznimno laganeIzdržljivePružaju dobru vodenu izolaciju biljkamaCjenovno pristupačne (više…)
Profesionalna njega starih osoba i čišćenje

Profesionalna njega starih osoba i čišćenje

Dom
Pričajte s njima i pitajte ih pitanja Nažalost, zbog ubrzanog tempa života kojeg svi živimo, teško je fokusirati se na sve odjednom. Zbog toga je teško svima ugoditi u isto vrijeme i biti prisutan na toliko mjesta odjednom. Jedna od stvari na koje zaboravljamo je pitati druge kako su, što rade i kakav im je bio dan. Njega starih osoba u domu je profesionalna, no nemojte zaboraviti na to da im je potrebna i emocionalna povezanost s bližnjima. (više…)