Nedjelja, 19 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Motorna ulja i savjeti vezani za njih

Kad kupite novi automobili ili možda čak i neki rabljeni, onda vam riječi najprije dođu do nekih servisa i svega onoga, što je potrebno na njemu mijenjati. Slijedeća misao kod svega ovoga je odmah, koliko će vas sve to stajati – naravno, već kupovina automobila nije bila jeftina.motorna-ulja Ali ako ćete sve dijelove, koje trebati i naravno motorna ulja kupovati tamo, gdje su cijene povoljne, na primjer u trgovini Silux ili negdje slično, onda vam sve to i neće biti takav problem. Kad jednom saznate, da je servis vašega automobila potrebno napraviti svake toliko, onda je potrebno i znati, zašto je potrebno svake toliko i mijenjati vaše motorno ulje – kao prvo, jako je bitno da znate, da je to komponenta u vašem motoru, koje podmazuje batove, da bih oni mogli što bolje teći i raditi, te tako vašoj mašini ponuditi dobar rad.

Odmah nakon toga morate znati, da vam je jako dobar signal za stanje u vašoj mašini žarulja na vašoj armaturnoj ploči – ako tamo nešto svijetli, onda je dobro, da što prije provjerite stanje u mašini, jer bih se vam moglo desiti, da ćete naletjeti na velike probleme. Naravno, ako saznate, da vam je potrebno novo ulje, najprije provjerite, koja oznaka je najbolja za vaš automobil – ako nećete natočiti pravog, mogli bih doći u velike probleme! A sada idemo još do kvalitete motornih ulja – nekako je logično, da je mašina jedan od glavnih dijelova vašeg automobila, a da bih ona radila dobro i dugo, potrebno ju je i kvalitetno podmazivati.

U ponudi imate danas jako puno različitih ulja, a cijena za njih je različita – od onih jako jeftinih, pa sve do onih nekoliko skupljih – ali ako ovdje pomislimo, da mijenjate ulje u automobilu samo jednom na godinu ili dvije, vam neće baš predstavljati neku razliku, ako platite za njega koju kunu više, pa tako je ovdje naš savjet, da izaberite ulje, koje je nekoliko skuplje i kojeg preporučuje proizvođač vašeg automobila – sa takvim uljem sigurno nećete pogriješiti, a vaš će automobil još dugo i bez problema raditi.

https://www.youtube.com/watch?v=buMBKzAgMJQ

Slični postovi: