Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Akumulator za auto osigurava rad elekronike

Automobilska industrija se tijekom posljednjih nekoliko godina itekako razvila. Brojne nove tehnologije koriste se u automobilima, a taj napredak nije zaobišao niti dio vezan uz elektroniku. Akumulator za auto je također doživio velike promjene. U počeku su se u automobile ugrađivali olovno-kiselinski modeli, a oni su se postupno razvijali u naprednije varijante. 

Tako su vrlo popularni postali litij-ionski akumulatori za auto, posebno zbog svoje visoke gustoće energije i sposobnosti brzog punjenja. Takvi moderni automobilski akumulatori omogućuju vozačima dulje vožnje zbog dužeg vijeka trajanja i smanjenje emisija štetnih plinova.

Kapaciteti i veličine akumulatora za auto

Pri kupnji akumulatora za auto, morate pripaziti na njegov kapacitet i veličinu. Naime, oni dolaze u različitim kapacitetima i veličinama i nije moguće bilo koji model ugraditi u svako vozilo. Zbog toga je najbolje provjeriti s proizvođačem auta koji model preporučuje kako biste bili sigurni da ćete ispravno kupiti. Isto tako, uvijek se možete raspitati kod prodavača u trgovini s autodijelovima koji bi bio pogodan za vaš automobil.

Akumulator
Prilikom mijenjanja akumulatora potrebno je kupiti akumulator odgovarajuće veličine i kapaciteta

Veći i snažniji automobili zahtijevaju modele s većim kapacitetom jer im je potrebno više energije tijekom rada. Tako će oni modeli auta koji posjeduju Start-stop sustav trebati dosta jače akumulatore jer taj sustav troši dosta električne energije.

Jamstvo prilikom kupnje autodijelova

Kada kupujete određene autodijelove, u većini slučajeva dobit ćete i određeno jamstvo. To jamstvo je vezano za određeni period nakon kupnje koje osigurava da će sve ispravno raditi. Tako i kod kupnje auto akumulatora ćete dobiti određeno jamstvo. Tu se razlikuju modeli nekih poznatijih proizvođača i modeli onih manje poznatih.

YouTube video
Kvalitetni autodijelovi za bezbrižnu vožnju – Silux

Slični postovi: