Ponedjeljak, 11 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

LED žarulje E27 – moderna zamjena za klasične žarulje

LED žarulje relativno su nova vrsta žarulja na tržištu te predstavljaju štedljiviju alternativu klasičnim i štednim žaruljama. Osim što nude mogućnost višestruke uštede naspram klasičnih žarulja, imaju i nekoliko puta veći broj sati rada, a omogućuju i odabir vrste raspršivanja i topline svijetlosti.

Moguće ih je pronaći u zaista velikom broju oblika i veličina, što ih čini savršenima za sva rasvjetna tijela u domu, bez obzira radi li se o zidnom, stropnom, podnom ili stolnom rasvjetnom tijelu. Danas su vjerojatno najpopularnije upravo LED žarulje E27.

Što su LED žarulje E27

Odlučite li se svoje klasične žarulje zamijeniti LED žaruljama, pred vama se nalazi cijeli niz novih informacija s kojima se morate upoznati. Osim jačine (koja se za LED žarulje mjeri u lumenima, a ne u vatima) i topline svijetla, pozornost morate obratiti i na tip raspršivanja svjetlosti (koji može biti direktan ili indirektan).

YouTube video

Osim jačine (koja se za LED žarulje mjeri u lumenima, a ne u vatima) i topline svijetla, pozornost morate obratiti i na tip raspršivanja svjetlosti (koji može biti direktan ili indirektan). Ipak, jedna od najvažnijih informacija pri traženju LED žarulje biti će tip grla koji žarulja ima.

Slični postovi: