Četvrtak, 9 veljačeStranica o Hrvatski
Shadow

Luksuznija vožnja uz tipske tepihe po mjeri  

Dio auto opreme koji očekujemo susresti u automobilu svakako su i auto tepisi, bez obzira kupujemo li novi ili rabljeni auto. Gumeni ili tekstilni, auto tepisi uvijek su na svom mjestu i spremni za uporabu u automobilu pa na njih obraćamo vrlo malo pozornosti. Ipak, želite li u svom automobilu stvoriti luksuzniju atmosferu ili jednostavno napraviti suptilnu, ali efektnu promjenu, zamjena auto tepiha odlična je pozicija za početak.

Relativno financijski bezbolna promjena tepiha uvelike može utjecati na ugodu i vizualni izgled unutrašnjosti automobila te unutrašnjost učiniti ugodnijom i luksuznijom. Stoga je zamjena tepiha u automobilu odličan trik za potpunu promjenu u unutrašnjosti.

Odabir tepiha

Tepisi u automobilu mogu biti gumeni ili tekstilni. Općenito, proizvođači automobila uz novi automobil gotovo uvijek uključe i gumene tepihe, a želite li ih iz bilo kojeg razloga zamijeniti to možete napraviti univerzalnim tepisima ili se baciti u potragu za tipom tepiha koji odgovara vašem automobilu, što su tipski tepisi po mjeri. No i jedno i drugo rješenje često može ponuditi samo ograničen izbor tepiha te od vas tražiti mnogo trošenja vremena i truda u pronalasku.

S druge strane, tipski tepisi po mjeri nude gotov proizvod savršen upravo za vaš automobil, koji je u mogućnosti odgovoriti na sve vaše potrebe. Tako sami možete odabrati vrstu i boju materijala, dodatke poput logotipa, vrste obruba ili uzoraka na vašem tepihu, a detaljno mjerenje dimenzija omogućit će da vaš auto tepih savršeno odgovara upravo vašem automobilu. Promjenom tepiha lako možete objediniti stil uređenja unutar automobila te ga jednostavno učiniti vizualno novijim iznutra.

Guma ili tekstil

Na izbor, kod izrade tipskih tepiha po mjeri, nude vam se dvije vrste materijala. Gumeni tepisi često se smatraju očito boljim izborom jer se jednostavno mogu oprati za vrijeme pranja auta, dugotrajni su, zadržavaju vodu te su najčešće već uključeni u opremu automobila. Ipak, gumeni tepisi imaju i negativnu stranu, a to je često miris koji znaju ispuštati pogotovo tijekom toplog vremena. Osim što je taj umjetan miris neugodan, on može rezultirati i negativnim posljedicama poput glavobolje ako je miris jako izražen unutar male kabine.

Tekstilni tipski tepisi po mjeri, koliko se god na prvu to moglo činiti nelogično, pružaju mnogo više fleksibilnosti. Neki tekstilni tepisi u mogućnosti su upiti čak i do 2 litre vode, što znači da će vaš automobil iznutra ostati suh čak i ako se po njemu prolije veća količina vode, a neće postojati ni mogućnost prolijevanja kao kod gumenih tepiha. S druge strane, tekstilni tepisi ne ispuštaju mirise, pa ćete biti zaštićeni od smrada gume čak i po vrućini.

Održavanje

Tipski tepisi po mjeri od tekstila dati će unutrašnjosti vašeg automobila luksuzan izgled te će vam pružiti više udobnosti. Ipak, održavanje unutrašnjosti automobila može se sa tekstilnim tepisima činiti kao veći izazov. Ipak, to nije istina, jer je za čišćenje tekstilnih tepiha potrebna samo četka, kojom jednosmjernim pokretima u nekoliko trenutaka možete očistiti tepih. Ipak, jednostavnost čišćenja ovisi i o samoj kvaliteti pa je općenito bolje odlučiti se za kvalitetnije tepihe sa gušćim tkanjem. Oni će onemogućiti raznim vrstama prljavštine poput blata i soli da prodre dublje od površinske razine. To omogućuje jednostavno uklanjanje četkom, pa za održavanje tepiha nije potrebno koristiti visokotlačni čistač ni sredstva za pranje, što uvelike smanjuje cijenu održavanja.

Još jedna pozitivna strana je što je cijena tipskih tepiha po mjeri općenito manja od cijene originalnih tepiha, a ipak nudi širi izbor i više mogućnosti personalizacije. Stoga, ako ste zaljubljenik u lijepo uređene automobile i zanimljiva oprema za auto je ono što tražite, tipski tepisi po mjeri odlično su mjesto za početak.

Velik izbor

Još jedna pozitivna strana tipskih tepiha po mjeri napravljenih od tekstila je i široka paleta boja koja se nudi na izbor. To je pogotovo bitno ako ste u procesu unutarnjeg uređenja automobila u nekom određenom stilu, gdje se svaki detalj koji se ne uklapa u cjelinu itekako ističe i kada se traži idelna oprema za auto. Tipski tepisi po mjeri od tekstila mogu se izraditi u bilo kojoj boji koju želite, a uz to nudi se i mogućnost odabira boje obruba, koja nudi dodatnu dimenziju uređenja.

YouTube video

Uz to, ako je vašim tipskih tepisima po mjeri od tekstila potreban još nešto dodatno, lako ih možete urediti i logotipom. Bilo da se odlučite za logotip marke automobila ili ga sami dizajnirate, jednostavno ćete moći do najsitnijih detalja personalizirati svoje tepihe za automobil, što će mnogim zaljubljenicima u automobile biti posebno drago.

 

univerzalne presvlake za auto

Presvlake za sjedala automobila kao čuvari čistoće

Iako se smatra da je samo vanjsko održavanje automobila vrlo važno za njegov dobar i očuvan izgled, tome ipak nije tako.

Slični postovi: