Četvrtak, 19 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Maglenke kao odlična pomoć u vožnji po magli

Zakon o sigurnosti prometa na cestama je po pitanju korištenja svjetala za maglu malo nedorečen. Naime, u njemu se definira kako se maglenke na autu smiju koristiti samo u slučajevima smanjene vidljivosti. No, nigdje nije točno navedeno što ta smanjena vidljivost podrazumijeva. U svakom slučaju, maglenke na autu biste trebali koristiti samo kad je vidljivost dosta slaba i kad sami procijenite da bi vas bez njih automobili teško uočavali.

YouTube video
Kako savršeno podesiti, poravnati i usmjeriti prednja svjetla i svjetla za maglu

Kada dođete do dijela ceste koji više nije u magli, trebali biste ih isključiti jer zbog jakog intenziteta, one mogu smetati drugim vozačima, odnosno mogu ih zaslijepiti. Isti stvar se može dogoditi i ako zaboravite ugasiti duga svjetla. Farovi za auto tada također mogu zaslijepiti ostale vozače.

Tipski dio automobila

Maglenke za auto spadaju u tipske dijelove. Ako malo pogledate automobile na cestama, vjerojatno ćete brzo uočiti da se na njima razlikuju farovi. Kod nekih su okrugli, kod nekih nepravilnih oblika i slično.

Maglenke za auto
Maglenke su svjetla sa žutim ili bijelim staklom koja zrače ravnim i širokim horizontalnim snopom

Ista stvar je i sa svjetlima za maglu koja se također razlikuju po svom obliku od modela do modela auta. Upravo zbog toga važno je prilikom kupnje paziti na kupite baš one koja odgovaraju vašem modelu auta, inače ih nećete moći ugraditi.

Kupnja autodijelova putem interneta

Sve vrste rasvjetnih tijela za automobil, kao i farovi za auto i sve ostalo mogu su kupiti i putem interneta. Takva kupnja je u posljednje vrijeme sve popularnija, a i to i ne treba čuditi, s obzirom da je izbor vrlo velik, a ujedno su i cijene često pristupačnije nego u klasičnim trgovinama s autodijelovima. Takve specijalizirane web trgovine često nude najveći izbor modela, sve na jednom mjestu, a sve možete kupiti iz udobnosti svog doma. Nakon što naručene željene autodijelove ili autoopremu naručite, potrebno je samo pričekati nekoliko dana da vam stignu na kućnu adresu.

Slični postovi: