Nedjelja, 10 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Poigrajte se svojim stilom uz ženske majice

Ženska moda gotovo je kroz cijelu povijest bila razigranija i maštovitija od muške. Veći broj krojeva, boja i materijala omogućile su ženama da u jedan jednostavan odjevni predmet kao što je obična ženska majica uliju mnogo kreativnosti i stvore mnoštvo zanimljivih varijacija na temu.

Od potpuno opuštenih sportskih, koje su udobne i ugodne za nošenje, pa sve do elegantnih i profinjenih modela za posebne prigode, ovaj odjevni predmet vjerojatno je jedan od najpopularnijih s kojim se susrećemo u svakodnevnom životu. Ipak, mislite li da ne možete pronaći odgovarajući model za sebe, evo nekoliko trikova za pronalazak onog pravog.

Razlika između raznih modela majica

Ženske majice veoma su općenit pojam, unutar kojeg već postoji velika varijabilnost među modelima. No, usporedi li se prosječna ženska s prosječnom muškom majicom, postoji nekoliko ključnih razlika koje se odmah mogu primijetiti.

Muške su najčešće pravokutnog kroja, u kojemu između ramena i donjeg ruba ne postoji primjetna razlika u širini. Uz to, najčešće su nešto šireg kroja, sa samo nekoliko različitih vrsta otvora oko vrata i jednostavnim rukavima. S druge strane, ženske su najčešće strukirane i uskog kroja. Što se tiče rukava i otvora oko vrata postoji niz različitih opcija koje je teško nabrojati.

Kroj odjeće

Razlog iz kojeg mnoge žene preferiraju unisex ili muške krojeve često je što su ženske majice uskog kroja, pripijene uz tijelo i s velikim udjelom elastina u materijalu. Ako su lepršavi i širi modeli više dio vašeg stila, potražite one A kroja, koji su na donjem rubu širi nego u ramenima.

Ovakav kroj posebno je pogodan za duže modele, koji dosežu vaše kukove. Želite li pak istaći gornji dio tijela, potražite tzv. babydoll ili carske siluete, koje imaju uzak gornji dio, te se šire ispod razine grudi. Time i dalje možete uživati u komforu, no dati svojoj liniji ženstveniji oblik.

Materijali izrade majica

Nekvalitetan materijal ženskih majica može uzrokovati mnogo problema. Umjetni materijali često nisu prozračni i ne omogućuju koži da diše, pa su samim time neugodni za nošenje te uzrokuju znojenje. Kod tanjih materijala, pogotovo na modelima svijetlije boje čest problem je i providnost materijala, koji je gotovo proziran i otkriva sve što se pod njim skriva.

Prilikom kupnje svakako provjerite udio pamuka, koji bi trebao biti barem 50% kako bi majica bila ugodna za nošenje, a uz to uzmite u obzir da se pamuk prilikom pranja skuplja pa se, ako niste sigurne, radije odlučite za veći broj.

Bez stalnog namještanja robe

Vjerojatno ste barem jednom vidjeli majicu sa zanimljivim izrezom oko vrata ili na leđima, tankim naramenicama ili pak spuštenim ramenima. Iako takvi modeli odlično izgledaju u teoriji, u praksi ih je najčešće potrebno stalno namještati kako bi dobro stajali i sakrili naramenice od grudnjaka.

Grudnjaci bez naramenica ili s izmjenjivim dekorativnim naramenicama mogu predstavljati jednu opciju, no svoje naramenice također možete sakriti tako da ih za žensku majicu pričvrstite trakama za vješanje koje većina modela ima na ramenima. Duboke izreze također možete dodatno osigurati posebnom ljepljivom trakom u posebnim prigodama, kako tkanina ne bi otkrila više no što želite.

Slojevito oblačenje

Iako nam sezona toplog vremena stiže, još uvijek nismo u potpunosti izašli iz hladnog perioda. Iskoristite ovo doba kako biste se poigrali raznim teksturama, bojama i uzorcima koje ženske majice nude. Lombinacija različitih materijala, ovratnika i duljina može vam otvoriti cijeli novi svijet modnih kombinacija.

YouTube video

Za retro izgled iz 90-ih kombinirajte jednostavnu bijelu kratkih rukava i onu na bratele, dok za hladnije dane tanku i usku visokog ovratnika možete upariti sa širom pletenom dugih rukava, kako biste očuvali toplinu te istovremeno izgledali odlično.

Potražite ih i u internetskim trgovinama

Jedna od internetskih trgovina s vrlo velikim izborom skriva se iza stranice znakovitog naziva: majice.com.hr . Kada su u pitanju žene, tamo možete pronaći vrlo veliki izbor, a ujedno i kategoriziran. Tako možete birati sljedeće vrste :

  • Smiješne
  • Povijesne
  • Sexy
  • Sportske
  • Slavljeničke, itd.

A da ne bi sve ostalo samo na suhoparnim modelima, imate li ideju za neki poseban dizajn ili natpis koji biste željeli imati na majici, to možete ovdje realizirati. Naime, putem internetske trgovine majice.com.hr možete sami kreirati svoj model, odabrati apsolutno sve, od dimenzija, natpisa, slike i svega ostalog te ćete dobiti takav istovjetan model na svoju kućnu adresu. To je odlično personalizirano rješenje za svaku ženu.

Slični postovi: