Četvrtak, 28 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Pronađite idealnu nekretninu u Ljubljani

Ljubljana je glavni grad Slovenije, a ujedno i grad koji stalno raste, i po broju stanovnika, ali i po broju nekretnina. Građevinska industrija je vrlo jaka i svi se trude udovoljiti sve većem priljevu stanovnika. Tako se gradi sve više nekretnina. Kao i u brojnim drugim gradovima, najtraženiji su stanovi u Ljubljani. Ima ih u svim veličinama, od onih malih, tzv. garsonjera, od svega nekoliko desetaka kvadrata pa sve do onih velikih, luksuznih stanova, veličine i preko 100 kvadratnih metara.

Osim stambenih nekretnina u Ljubljani, mogu se pronaći i one poslovne, koje su također vrlo tražene. Veliki ponudu možete pronaći i sami putem brojnih oglasa ili se zaputite u neku agenciju za nekretnine.

Veliki izbor nekretnina raznih namjena u Ljubljani

Kada su u pitanju nekretnine Ljubljana stvarno ima štošta za ponuditi. Razlikovati se mogu: 

  • Stambene
  • Poslovne

Stambene nekretnine u Ljubljani se najbrojnije. Riječ je o stanovima u starogradnji i novogradnji. Starogradnja podrazumijeva stanove u već ranije izgrađenim zgradima, dok novogradnja podrazumijeva potpuno nove stanove u novo izgrađenim zgradama. Odlučite li se za stan u starogradnji, uglavnom ćete dobiti i kompletan namještaj, uređaje i ostalo. Ako se odlučite za stan u novogradnji, dobit ćete mogućnost opremanja stana od početka. Zbog vrlo velike potražnje, prodaja stana u Ljubljani često nije dugotrajan proces pa morate biti brzi ako ste pronašli neki zanimljivi stan u oglasniku.

Poslovne nekretnine za pokretanje posla

Imate li već neku svoju tvrtku, obrt ili nešto drugo ili tek planirate pokrenuti neki oblik poslovanja, poslovne nekretnine u Ljubljani bi mogle biti ono što vam je potrebno. Riječ je o poslovnim prostorima koji su danas dio gotovo svake novoizgrađene zgrade u Ljubljani. Uglavnom je riječ o prostorima u prizemlju zgrade, dostupnih u nekoliko različitih veličina. 

Imajte na umu da će krajnja cijena, osim o samoj veličini, uglavnom dosta ovisiti o lokaciji grada. Naravno, poslovne nekretnine u Ljubljani u samom centru su puno skuplje od onih na periferiji. Isto tako, možete birati između kupnje i najma takvih nekretnina. Kupnja se isplati ako ste potpuno sigurni da ćete ostati na tome mjestu. Ako niste potpuno sigurni u svoje poslovanje, uvijek se možete odlučiti za najam kao odličnu opciju koju jednostavno možete otkazati.

Kupnja ili najam stambene nekretnine

Mlade obitelji često su pred velikom dilemom kada razmišljaju o svojoj budućnosti. Primjerice, ako su odlučili da žele zasnovati obitelj u Ljubljani i ako su sigurni da žele tamo i ostati živjeti, mogu se odlučiti za kupnju kuće ili stana. Kuća je mnogima ipak prevelik zalogaj te se odlučuju za stan. A ovdje dolazi do velike dileme: 

  • kupnja stana ili 
  • najam stana

I jedno i drugo ima svoje prednosti i mane. Najam stana u Ljubljani dobra je opcija koja vam pruža jednostavan način da ga brzo promijenite, primjerice za neki prikladniji, za neki u drugom dijelu grada i sl. A isto tako, nije vam potreban veliki početni kapital, jer ćete svaki mjesec samo plaćati najam. No, mnogi novac koji svaki mjesec plaćaju za najam smatraju bačenim u vjetar jer zapravo stan nikada neće biti njihov.

Zato je kupnja stana mnogima bolje rješenje. U tom slučaju bit će vam potreban ipak veliki početni kapital te će se većina za to morati okrenuti bankama i zatražiti neku vrstu kredita. No, u ovom slučaju, mjesečno ćete izdvajati novac za ratu kredita za stan koji će biti vaš, dok ćete u slučaju najma izdvajati novac za stan koji nikad neće biti vaš. A također, jednom kada ga posjedujete, prodaja stana u Ljubljani je još jedna od opcija na koju možete računati, ako vam je potreban novac.

Brza prodaja stana u Ljubljani

Za razliku od nekih drugih gradova u Sloveniji, prodaja stana u Ljubljani je često vrlo brza. Potražnja je iz godine u godinu sve veća, ljudi su se polako oporavili od krize što je posebno uočljivo u građevinskom sektoru. Tako je danas nekima prodaja stana u Ljubljani mogućnost da relativno brzo dođu do novca koji im je potreban za neke druge stvari, dok je drugima mogućnost da dođu do toliko željenog stana u Ljubljani koji će iskoristiti za stanovanje ili za daljnje iznajmljivanje. 

YouTube video

Zbog sve većeg broja turista, mnogi se odlučuju za kupnju stana u Ljubljani kojeg će nakon toga iznajmljivati turistima. No, bez obzira koji je razlog, nekretnine u Ljubljani su vrlo tražene te je po pitanju kupnje i prodaje tržište puno aktivnije nego prije nekoliko godina. 

Hrana za pse dostupna u raznim trgovinama

Kada je riječ o životinjama kao kućnim ljubimcima, najveći dio vjerojatno otpada na pse i mačke. Mnogima su ipak psi izbor broj jedan kada je riječ o životinjama koje će biti privržene vlasniku, a ujedno će im pružati puno ljubavi i zahvalnosti za to što se brinu za njih.

Slični postovi: