Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Sigurnija vožnja automobila uz kvalitetnu LED rasvjetu

Brojni proizvođači automobila danas pridaju puno pažnje sigurnosti automobila pri njihovom projektiranju. Postoje razne stvari koje utječu na sigurnost u vožnji. Osim čvrste i otporne karoserije, vrlo važne su i dobre kočnice. No, ima jedna stvar koji mnogi vozači ne povezuju sa sigurnosti, a zapravo ima vrlo veliki utjecaj, a to je rasvjeta auta.

 Vrlo je važno imati kvalitetne auto žarulje koje će odlično osvijetliti cestu i na taj način vam osigurati sigurniju vožnju. LED rasvjeta se pokazala kao pun pogodak, a iako postoje razne vrste, H7 LED žarulje odgovaraju velikom broju automobila.

H7 LED žarulje za automobil
H7 LED auto žarulja imaju mnogo prednosti

Općenito o automobilskoj LED rasvjeti 

Gore spomenute H7 LED žarulje za auto spadaju u LED rasvjetu kakvu možemo pronaći na nekim automobilima danas. Ova vrsta rasvjete pokazala se kao odlična u brojnim drugim industrijama, a posebno je zaživjela u kućanstvima i danas u jako mnogo domova se može pronaći taj novi oblik rasvjete. Polako, ali sigurno, LED rasvjeta se proširila i u automobilsku industriju te su danas LED žarulje za auto iznimno popularne.

Dolaze u više različitih oblika, a osim gore spomenutih, često ćete naletjeti i na nazive poput:

  • H4
  • H1
  • H11 itd.

Riječ je o oznakama svake pojedine i bitno je napomenuti da u svoj automobil možete ugraditi samo onu vrstu koja je s njime kompatibilna.

Prednosti H7 LED auto žarulja

Ako u automobilu imate klasične, halogene žarulje, onda biste svakako trebali razmisliti o prelasku na ovu novu vrstu rasvjete. Ako je vaš automobil kompatibilan s H7 LED auto žaruljama, to znači da njihovom ugradnjom možete ostvariti brojne pogodnosti. Primjerice, neke od njihovih karakteristika su:

  • Veći snop svjetlosti što znači da ćete bolje vidjeti cestu ispred sebe, ali i s lijeve i desne strane automobila
  • Niža potrošnja energije
  • Dugotrajan rad
  • Dugoročna ušteda jer ih nećete morati tako često mijenjati

Sve ovo je brojnim vozačima dovoljan razlog da se odluče na ugradnju LED H7 žarulja u svoje automobile. Neki modeli već dolaze s njima kao dio serijske opreme, no, ako to nije slučaj s vašim modelom auta, uvijek se možete odlučiti za kasniju nadogradnju. 

Bolja osvjetljenost za vas i za druge vozače

Još jedna od prednosti koju vam nude H7 LED žarulje za auto je bolja osvijetljenost za vas, ali i za vozače koji vam dolaze ususret. Naime, naravno da očekujete da kada ih postavite u svoje farove da ćete vi imati bolju vidljivost pri vožnji. Snop svjetlosti koji one pružaju je puno širi pa ćete puno bolje i dalje vidjeti pri vožnji noću.

H7 LED žarulje
H7 LED auto žarulje bolje osvetljujejo

No, vrlo bitna činjenica je da one stvaraju i vrlo intenzivnu svjetlost pa će vas i vozači koji vam dolaze ususret vidjeti s puno veće udaljenosti. Takve sitnice ponekad vas mogu spasiti i od sudara zato što će vas drugi vozač vidjeti još izdaleka te će bolje paziti na vožnju.

Kupnja automobilske rasvjete u trgovinama s autoopremom

Kada se odlučite za kupnju neke vrste rasvjetnih tijela za svoje vozilo, možete ih potražiti u brojnim trgovinama s autoopremom. Dostupne su brojne fizičke trgovine, ali sve je više i onih online trgovina. Kupnja u online trgovinama sve je zanimljivija vozačima zato što ne moraju puno razmišljati o tome koji dijelovi su kompatibilni s njihovim automobilom. Potrebno je samo da odaberu svoj model auta te će im biti ponuđeno samo ono što im odgovara.

H7 LED žarulje
H7 LED žarulje troše manje energije

Isto je i ako traže primjerice LED žarulje za auto. Nakon što odaberu svoj model auta, prikazat će im se samo one koje mogu ugraditi u svoj automobil. 

Ugradnja LED žarulja za auto

LED žarulje za auto danas možete jednostavno i sami kupiti u raznim specijaliziranim trgovinama s autoopremom. No, brojni vozači nisu toliko stručni i nemaju toliko znanja da ih sami ugrade u farove. U tom slučaju najbolje je potražiti nekog autoelektričara koji vam može pomoći u tome. Isto tako, brojni autoelektričari vam nude mogućnost da direktno kod njih kupite LED žarulje za auto koje će vam oni odmah ugraditi. To je najbolje rješenje ako niste sigurni koje točno odgovaraju vašem automobilu. 

YouTube video
Ugradnja LED sijalica H7 za Citroen C3

Nakon ugrađenih auto LED žarulja i nakon što prvi put budete vozili u mraku, vjerojatno ćete ostati zatečeni količinom svjetlosti i boljom vidljivosti koje će vam one pružiti. To je razlog zašto će vam svi vozači koji ih već imaju ugrađene u svoje automobile preporučiti da ih i sami nabavite.

Slični postovi: