Četvrtak, 7 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Sportska elegancija uz polo majice

Svoju dugu povijest polo majice započele su kao odjeća za sportaše, točnije tenisače kojima je dotadašnja oprema bila iznimno neudobna, bolje reći, otežavala im je igru. Nakon niza izmjena u njihovom kroju, postale su zaštitnim znakom ovoga sporta. Kasnije su se počele koristiti i kao dio opreme igrača pola, a danas su sinonim za mušku sportsku eleganciju. Zbog toga ih gotovo svakodnevno viđamo u brojnim muškim modnim kombinacijama baš kao i softshell jakne. 

Svoj uspjeh polo majice prvenstveno duguju svojoj udobnosti, a zatim i funkcionalnosti kojoj doprinosi njihov prepoznatljivi ovratnik koji im daje dozu elegancije što omogućava njihovo kombiniranje s brojnim odjevnim komadima poput traperica ili nešto elegantnijim modelima hlača.

Svoj uspjeh polo majice prvenstveno duguju svojoj udobnosti, a zatim i funkcionalnosti kojoj doprinosi njihov prepoznatljivi ovratnik koji im daje dozu elegancije što omogućava njihovo kombiniranje s brojnim odjevnim komadima poput traperica ili nešto elegantnijim modelima hlača.

Popularizacija polo majica

Iako je klasične polo majice prvenstveno popularizirao Rene Lacoste koji ih je kreirao kao dio opreme, odnosno odjeće za profesionalne tenisače, mnogima je puno poznatiji Ralph Lauren koji ih je inkorporirao u svoje modne kolekcije. Naime, Ralph Lauren sredinom 20. stoljeća zadržao je Lacostin model i kroj, no s obzirom na to da su one vremenom postale odjeća i igrača pola, na lijevu stranu majice dodao je sliku igrača pola odakle i sam naziv ovog odjevnog predmeta. 

Polo majice modne kuće Ralpha Laurena postale su sinonimom elegancije te su na tržištu zbog unikatnog izgleda, ali i kvalitete izrade postizale visoku cijenu. Ona se održala sve do danas kada su upravo njegovi modeli s igračem pola na lijevoj strani prsa, postali apsolutni must have svih muških, a vremenom i ženskih ormara.

Različite odjevne varijacije

Kao što je ranije navedeno, polo majice u početku su nosili isključivo sportaši – najprije tenisači, a potom i igrači pola, dakle, pretežno muškarci. One su u svojim počecima tako bile kreirane s kratkim rukavima, dok danas na tržištu pronalazimo i drugačije modele. Naime, one se danas proizvode i s dugim rukavima što omogućuje nošenje ovog omiljenog odjevnog komada i tijekom hladnijih dana. Tako ovaj modni trend ostaje prisutan tijekom svih sezona. 

One su u svojim počecima tako bile kreirane s kratkim rukavima, dok danas na tržištu pronalazimo i drugačije modele. Naime, one se danas proizvode i s dugim rukavima što omogućuje nošenje ovog omiljenog odjevnog komada i tijekom hladnijih dana.

Ženske polo majice

Promjene u svijetu polo majica dogodile su se i u kontekstu kupaca ovog modnog komada jer su se nakon određenog vremena, zbog velike potražnje i iznimne popularnosti, ove majice počele izrađivati i u modelima za žene. 

Za razliku od muških, većina ženskih polo majica je strukirana kako bi naglasila žensku figuru, a broj kombinacija u kojima se nose kod oba spola je ogroman. Stoga i ne čudi veliki broj različitih modela u trgovinama s odjećom.

Najpopularniji modeli i kombinacije ovog odjevnog predmeta

Zahvaljujući svojoj iznimnoj udobnosti i dobrim krojevima te kvalitetnim materijalima izrade, polo majice postale su vrlo popularan modni komad u ormarima brojnih muškaraca i žena. Sličan slučaj je i sa softshell jaknama. Oba odjevna komada svakodnevno viđamo na ulicama, a svi koji ih posjeduju prvenstveno ističu njihovu udobnost i dobar izgled. S obzirom na to ne čudi činjenica da je broj kombinacija u kojima ih viđamo velik. Neke od najučestalijih kombinacija polo majica s ostalim odjevnim predmetima su:

  • traperice u kombinaciji s elegantnijim modelima tenisica
  • elegantnije hlače s polu cipelama ili elegantnim tenisicama
  • trenirke raznih modela kombinirane sa sportskim tenisicama 

Iako su ove kombinacije najučestalije, mogućih kombinacija je bezbroj te ih svatko pravi prema svom osjećaju i ukusu. Ovisno o prilikama, polo majice mogu se na najrazličitije načine kombinirati s ostalim odjevnim komadima iz muških i ženskih ormara ostavljajući dojam elegancije, sportske elegancije ili pak casual izgleda za odlazak na kavu, večeru ili neobavezan sastanak.

Softshell jakne aposlutni su must have brojnih ormara

Ostanite suhi i utopljeni uz softshell jakne

Baš kao i ranije navedeni odjevni predmet, softshell jakne aposlutni su must have brojnih ormara muškaraca i žena diljem svijeta. Njihova glavna prednost sastoji se u njihovoj:

  • Vodonepropusnosti
  • Prozračnosti
  • Fleksibilnosti
  • Izdržljivosti
  • Odsustvu štetnih PFC spojeva 

Vodonepropusnost softshell jakne mogu zahvaliti svom vanjskom sloju koji ne propušta vlagu zbog čega tijelo i nakon kraćeg izlaganja kiši ostaje suho i utopljeno. Udobnost softshell jaknama daje mekana flis podstava koja, osim održavanja topline, korisnicima osigurava i veliku udobnost tijekom obavljanja brojnih rekreativnih ili sportskih aktivnosti. Zbog toga su odličan saveznik za rekreativne aktivnosti u prijelaznim razdobljima u godini. 

YouTube video

Osim toga, njihova primjerenost tijekom bavljenja raznim fizičkim aktivnostima vidljiva je i kroz njezinu fleksibilnost i izdržljivost koje su postignute materijalom izrade. Naime, softshell jakne izrađene su od poliestera i manje količine spandexa, odnosno elastina, koji korisnicima omogućuju neometano kretanje poput trčanja, skakanja i sličnih aktivnosti ne dajući osjećaj ograničavanja željenih kretnji.

Slični postovi: