Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Uredite dom uz vrhunsko osvjetljenje stropnih svjetiljki

Svatko tko se u nekom trenutku bavio uređenjem svog ili tuđeg doma svjestan je da to nije nimalo jednostavan posao. Čak i slučaju da raspolažete s neograničenim budžetom, što uglavnom nije slučaj, postoji veliki broj stvari o kojim treba voditi računa, počevši od rasporeda prostorija, odabira namještaja… 

Odabir idealnog osvjetljenja nije prva stvar koja većini ljudi padne na pamet kada je riječ o uređenju doma, ali je izrazito bitna stavka koja može biti presudna pri kreiranju savršene atmosfere. Savršeno osvjetljenje koje mogu omogućiti stropne svjetiljke može vizualno povećati prostor, stvoriti ugodnu atmosferu te učiniti boravak u vašem domu maksimalno ugodnim, pogotovo u slučaju da vaš dom ne dobiva velike količine prirodnog dnevnog svjetla. 

koristi LED rasvjeta
Plafonjere se postavljaju izravno na strop i idealan su izbor za prostorije s niskim stropovima, a upravo kod njih se sve češće koristi LED rasvjeta.

Odabir odgovarajućeg modela stropne rasvjete

Kada kupujete stropne svjetiljke za vaš dom, važno je izabrati model koji odgovara prostoru kojeg osvjetljavate, ali i namjeni. Izbor modela zaista je velik, bez obzira na to kupujete li stropne svjetiljke u fizičkim ili online trgovinama, tako da ćete zasigurno uspjeti naći nešto za sebe. Najvažnije je znati što točno tražite. 

YouTube video
Led rasvjeta – najveće pogreške u stropni rasvjeti i kako ih popraviti

Najbolje što možete učiniti za svoj dom jest izabrati stropne svjetiljke prema tome koji su vaši ciljevi za osvjetljenje prostora. Dakle, ukoliko vam je potrebno osvjetljenje koje će osvijetliti neku radnu površinu, primjerice u kuhinji, pomični su reflektori najbolji odabir. S druge strane, ukoliko želite stvoriti ugodnu atmosferu, najbolji je izbor nježno osvjetljenje koje se može postići s visećim stropnim svjetiljkama. Ukoliko imaju i poneki zanimljiv detalj, podići će izgled cijelog prostora.

Slični postovi: