Subota, 13 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Pametno osvijetlite svoj dom

Ono na što stručnjaci uvijek upozoravaju je to da je prilikom odabira važno dobro razmisliti o tome kojem prostoru je ona namijenjena. A također i koja količina svjetlosti je potrebna da bi se taj prostor adekvatno osvijetlio.

Reflektori danas vrlo popularan odabir za osvjetljavanje dnevne sobe, blagovaonice, ali i hodnika. Razlog tome je mogućnost samostalnog usmjeravanja svjetla tamo gdje je najpotrebnije.

Rasvjeta za svaku prostoriju

Kao što je prethodno navedeno, danas je asortiman zaista velik pa se tako kupci nerijetko zbune tako velikom ponudom. Najpopularnija rasvjeta danas dolazi u obliku:

  • Lustera
  • Reflektora
  • Ugradbenih rasvjetnih tijela
  • Stolnih ili samostojećih lampi

S obzirom da svako od navedenih rasvjetnih tijela nema jednaku moć osvjetljavanja, prije kupnje se valja raspitati o konkretnim modelima koji su pogodni za prostorije koje vi opremate.

Tako su primjerice reflektori danas vrlo popularan odabir za osvjetljavanje dnevne sobe, blagovaonice, ali i hodnika. Razlog tome je mogućnost samostalnog usmjeravanja svjetla tamo gdje je najpotrebnije. Osim klasičnih reflektora koji dolaze s 3, 4 ili 6 žarulja, danas postoje i oni sa samo jednom žaruljom pa su takvi modeli vrlo pogodni za osvjetljavanje manjih prostora ili za isticanje slika, skulptura i slično. Lusteri su jedan od najpopularnijih rasvjetnih tijela pa ih tako možemo vidjeti u gotovo svim prostorijama.

YouTube video

Nevidljiva rasvjetna tijela

U posljednje vrijeme vrlo popularan način osvjetljavanja postala je ugradbena rasvjeta. Naime, to je vrsta koja se postavlja direktno u strop ili pod prostorije, a daje odlično osvjetljenje. Ovaj model rasvjete nerijetko se može vidjeti na prilazima kuća kao pomoćno osvjetljenje uz staze i prilaze, ali ona je svoje mjesto našla i u osvjetljavanju interijera.

Slični postovi: