Četvrtak, 19 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Bicikli upotpunjeni dodatnom snagom elektromotora

Kada je riječ o ovim modelima, odluku o izboru mjenjača bi trebalo donijeti na temelju procjene terena po kojem će se električni bicikli voziti. Naime, ukoliko je teren uglavnom ravan te se odvija po uređenim putevima, stručnjaci savjetuju izbor internih mjenjača sa sedam, osam ili više brzina što bi trebalo biti dovoljno za sve svakodnevne cestovne uspone, bez obzira na opterećenje prtljagom.

Električni brdski bicikl eMTB Greyp G5.2
Električni brdski bicikl eMTB Greyp G5.2

U slučaju izazovnijih trasa i staza, preporučuje se odabir naprednije i skuplje varijante internog mjenjača u stražnjoj glavčini koji ima širi opseg što će olakšati vožnju po izazovnijim terenima. Kada govorimo o trekking električnim biciklima, jedina prednost vanjskih mjenjača je to što je u slučaju bušenja stražnje gume lakše i brže riješiti takav problem jer glavčina bez mjenjača nema u sebi spoj s kablovima ručice mjenjača, a ponekad i kočnice.

Teren odlučuje i o vrsti kočnica

Osim izbora mjenjača, teren vožnje vrlo je važan i za izbor vrste kočnica. Naime, određeni modeli trekking električnih bicikala koji nose određeni teret pri dužim spustovima zahtijevaju određenu kontrolu brzine.

YouTube video
Video: 10 stvari koje treba znati prije kupnje električnog bicikla

Slični postovi: