Nedjelja, 14 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Plastične tegle za cvijeće kao popularan izbor

Izdržljivost i nešto slabija estetika

Ukoliko vam pri izboru tegli za cvijeće nije važan njihov izgled, ako ih birate samo prema njihovoj cijeni ili pak namjeravate posaditi bilje ili cvijeće koje je bujno, odličan izbor za vas je kupnja plastične tegle za cvijeće. Naime, njihove glavne karakteristike su to što su:

  • Iznimno lagane
  • Izdržljive
  • Pružaju dobru vodenu izolaciju biljkama
  • Cjenovno pristupačne

Važna upozorenja stručnjaka za sadnju biljaka

Prije kupnje plastičnih tegli za cvijeće, važno je znati da stručnjaci ne preporučuju kupnju tegli u crnoj ili nekoj drugoj tamnoj boji, ukoliko će biljka posađena u njoj biti izložena suncu. Naime, taj spektar boja jako privlači toplinu što može uzrokovati pretjerano grijanje zemlje i propadanje korijena biljke. Upravo se zbog toga preporuča kupnja tegli za cvijeće od plastike u svjetlijim bojama za one biljke koje će biti više izložene suncu, a koje će omogućiti reflektiranje neželjene sunčeve svjetlosti i onemogućiti neželjeno zagrijavanje, a time i propadanje korijena. 

Prije kupnje plastičnih tegli za cvijeće, važno je znati da stručnjaci ne preporučuju kupnju tegli u crnoj ili nekoj drugoj tamnoj boji, ukoliko će biljka posađena u njoj biti izložena suncu.

Žardinjere imaju dugu povijest i estetsku privlačnost

Žardinjere su vrsta posuda za cvijeće te imaju dugu povijest i tradiciju, posebno kada je riječ o ukrašavanju balkona s kojih nerijetko vise i pružaju poseban izgled svakom balkonu i terasi. Osim visećih žardinjera, nerijetko nalazimo i samostojeće žardinjere kakve možemo vidjeti na terasama kafića ili na ulicama gdje nerijetko služe i za sadnju tzv. žive ograde. 

YouTube video

Pri sadnji bilja u žardinjere, vrlo je važno razmotriti klimu mjesta na kojem će one biti pozicionirane pa se tako za sadnju biljaka na zapadno ili južno orijentiranim balkonima savjetuje sadnja cvijeća kojem na smetaju visoke temperature i sunce. Isto tako, vjetar i jačina njegovih naleta posebno je važan element o kojem treba misliti pri postavljanju žardinjera, posebno onih na visini. 

Slični postovi: